Home Cocentaina Una dotació dels bombers del Parc de la Muntanya a Cocentaina ajuden...

Una dotació dels bombers del Parc de la Muntanya a Cocentaina ajuden a extingir l’incendi de Vilanova de Viver a Castelló

0
SHARE
Un brigada forestal observa l'evolució de les flames en l'incendi de Vilanova de Viver.

En la jornada de dijous 23 de març s’ha declarat a la localitat castellonenca de Vilanova de Viver el primer gran incendi de la temporada. El foc s’ha iniciat per causes que encara es desconeixen al Barranc de Sentenal i s’ha vist afavorit per les condicions actuals. L’abssència de pluges des de fa mesos i les altes temperatures per a aquestes dates de l’any estan facilitant l’expansió de les flames.

A més, segons l’Agència Estatal de Meteorologia, durant les properes jornades no es donaran unes condicions positives per a controlar el foc, pel que la situació podria empitjorar. De fet, ja ha sigut desallotjades 5 poblacions i pedanies de la zona, deixant a unes 700 persones desplaçades. Totes elles van a tractar de ser reallotjades temporalment a Segorbe.

A última hora de dijous eren unes 800 hectàrees les que havien resultat calcinades, encara que a hores d’ara podrien ja superar les mil. Per això, els Bombers de la Diputació de Castello, Brigades Forestals de la Generalitat Valenciana i la Unitat Militar d’Emergències estan treballant sobre el terreny per a tractar d’estabilitzar l’incendi. Per a aconseguir-ho compten amb el suport de fins a 10 mitjans aeris.

Bombers de la muntanya com a suport

A més, des del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació d’Alacant s’han destinat 3 dotacions de bombers que ja es troben a Vilanova de Viver per a donar suport al comandament avançat (PMA). Han eixit del Parc de la Muntanya de Cocentaina, del de Dénia i del Sant Vicent i restaran a la localitat castellonenca mentre l’evolució de l’incendi així ho demande.