Home Alcoi El Club d’Atletisme Alcoi, SOLC i la Filà Verds seran els acompanyants...

El Club d’Atletisme Alcoi, SOLC i la Filà Verds seran els acompanyants dels Reis Mags a la Cavalcada d’Alcoi

0
SHARE
Adoració dels Reis Mags a la Cavalcada de 2019 d'Alcoi.

El 5 de gener, un any més, els Reis d’Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, desfilaran pels carrers del Centre i Zona Alta de la ciutat d’Alcoi en la que està considerada com a una de les Cavalcades més antigues de tot el món. Eixe dia repartiran il·lusió a menuts i grans. Ses Majestats arribaran a la Serra de Mariola durant la nit del dia 4, allí acamparan i prepararan tot per viure de nou la tradicional Cavalcada.

Com és habitual, tres entitats de la ciutat col·laboraran en la desfilada ajudant i acompanyant als tres reis. Aquest any seran el Club Atletisme Alcoi, l’associació contra el càncer SOLC i la Filà Verds.

La Cavalcada del Reis d’Orient se celebra de forma continuada a Alcoi des de 1885, si bé els seus antecedents documentals es remunten a l’any 1866. És la Cavalcada de Reis Mags més antiga de totes les que se celebren a Espanya i, possiblement, al món. Al novembre de 2001, la Cavalcada de Reis d’Orient d’Alcoi va merèixer la declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional, el 23 de desembre de 2011 la Generalitat Valenciana va aprovar la seua declaració com a Bé d’Interés Cultural (BIC).

Més de mil participants

En la Cavalcada participen més de mil persones: heralds, el portador de l’estrela, patges i portatorxes, servidors i escortes; carros engalanats i carrosses; les quatre bandes de música locals, els grups de dolçaines i tabals,els grups de danses i la gent del poble. Tots coneixen el seu paper i uneixen el seu esforç per a donar calor i brillantor a la visita de Melcior, Gaspar i Baltasar, que avancen amb sumptuositat damunt de camells.

Ells són el centre de l’atenció de milers de mirades i a ells s’acosten els més menuts i alguns majors per a rebre una carícia o un bes. La llum de les torxes contribueix a dotar de màgia aquest espectacle visual que s’enriqueix i guanya en sumptuositat amb melodies musicals escrites per a l’ocasió, que interpreten les bandes de la localitat i diferents agrupacions de dolçaines i tabals. Un any més els patges duran els regals a menuts i grans de tota la localitat.

“La festa del Nadal és fruit de la participació desinteressada de moltes entitats. Aquesta participació de milers de persones és un fet destacat del nostre Nadal i volem agrair a totes elles la seua feina i dedicació. També vull destacar que tots els anys rebem desenes de nous grups i associacions interessades a posar el seu granet de sorra. Seguim treballant perquè la màgia del Nadal arribe a tots i totes”, ha afirmat el Regidor de Festes, Jordi Martínez.