Home Alcoi Els veïns denuncien incivisme i brutícia a l’antiga part medieval d’Alcoi, en...

Els veïns denuncien incivisme i brutícia a l’antiga part medieval d’Alcoi, en la zona d’Algezares

172
0
SHARE
Residus electrònics, en una imatge d'arxiu.

La manca de civisme i l’abandonament que pateixen alguns dels indrets del Centre d’Alcoi ve sent denunciada des de fa anys pels veïns afectats. Una situació que causa problemes tant de salubritat com d’imatge a una de les zones més antigues de la ciutat. En ella es va desenvolupar el gros de la història alcoiana en l’Edat Mitjana, i allí existeixen monuments resin rehabilitats, com la Torre-Portal del Cocentaina.

Algezares es situa en l’encreuament entre dos dels valls que travessen Alcoi, creuats respectivament pels rius Riquer i Molinar. Però les vessants de tots dos estan a dia de hui plenes de restes de tot tipus: des de motos fins a grans concentracions de residus plàstics. Una realitat que els veïns denuncien, ja que alguns dels elements patrimonials de la zona estan considerats com a Béns d’Interès Cultural.

Solució més cara que una simple neteja

Des de l’Ajuntament han lamentat la manca d’educació dels desaprensius que duen a terme els abocaments, en ocasions directament des de les seues llars. Abocaments que tenen una solució difícil i cara, ja que l’acumulació de residus a les vessants dels barrancs fa impossible que les brigades de neteja puguen accedir amb garanties a elles. Per això, cal contractar una empresa especialitzada amb el consegüent augment de preus.

La zona d’Algezares té pendent tasques de recuperació i posada en valor proposades pels propis veïns a través dels Pressupostos Participatius. Algunes d’elles ja s’han dut a terme gràcies a la recuperació de la fortificació medieval de la ciutat. Altres estan executant-se durant aquestes jornades per a posar en valor un dels principals indrets patrimonials de la ciutat dels ponts, protagonista en alguns dels principals moments de la història d’Alcoi.