Home Alcoi L’IVACE cedeix l’antic edifici de les Bambuneres a Alcoi per a crear...

L’IVACE cedeix l’antic edifici de les Bambuneres a Alcoi per a crear el Parc Científic de la UPV

0
SHARE

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) és propietari d’una sèrie d’immobles per tota la Comunitat Valenciana destinats a tasques destinats a tasques empresarials i innovadores. Entre ells es troba l’antic edifici de la fàbrica de paper Bambú, ubicat prop del Centre d’Alcoi. L’immoble ha albergat durant els darrers anys les seues del CEEI d’Alcoi i de l’Institut Tecnològic del Tèxtil i la Cosmètica (AITEX). Però, d’ara endavant, rebrà les instal·lacions del futur Parc Científic del Campus d’Alcoi de la UPV.

Tot després de que la Conselleria d’Economia Sostenible haja cedit l’edifici durant els propers 30 anys a la principal institució educativa de la muntanya alacantina. Es tracta d’una proposta del propi conseller Rafa Climent per a crear el que serà el primer parc científic valencià que es situe fora del propi campus universitari. Ara bé, les instal·lacions que ocuparà la UPV a l’antiga Bambú afecten únicament a la part d’AITEX en l’edifici. El CEEI compartirà espai amb els laboratoris del campus alcoià, estàncies que permetran descongestionar les aules de Ferràndis i Carbonell.

Treballs previstos per a 2024

Aquesta decisió per part d’Economia Sostenible ha posat d’acord a tots els ens i ha permès dotar una partida pressupostària per a encetar els treballs d’adequació de l’edifici. Ara s’obri un període per a planificar instal·lacions, equipaments i les despeses necessàries per adquirir-los per part de la UPV. La previsió inicial en quant a dates espera començar amb els treballs per a crear el Parc Científic de les Comarques Centrals ja en 2024.

L’objectiu primordial de la nova infraestructura científica és innovar en els processos que afecten al teixit productiu de les comarques i fer arribar els avanços a les empreses que el composen.