Home Destacats El descobriment del Cartell i el Dia de la Volta apropen a...

El descobriment del Cartell i el Dia de la Volta apropen a Onil als seus Moros i Cristians

0
SHARE

El mes d’abril és aquell que major concentració de dates festives té al llarg de l’any a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Durant les jornades finals d’aquest mes, els Moros i Cristians conquereixen poblacions com Alcoi, Onil o Banyeres. Un fet que suposa un important reclam turístic per a aquestes, però que té tot un seguit de capítols previs en les setmanes que precedeixen a l’arribada dels festejos. Concerts de música festera, presentacions de càrrecs, entradetes… són alguns dels actes que es celebren de manera prèvia als actes principals.

Un d’ells ha tingut lloc aquest passat dissabte a la vila d’Onil amb la celebració del Dia de la Volta. Una jornada que crida a la festa a poc més d’un mes de l’arribada dels dies grans a la vila de les nines. La jornada ha començat amb una diana que ha donat pas al descobriment del Cartell que anuncia els 9 dies més esperats a una població on vora el 40% dels seus habitants és fester. Enguany, el concurs del cartell ha quedat desert, pel que ha sigut la dissenyadora professional i colivenca de naixement Mª Àngels Mira l’encarregada de confeccionar-lo.

Temps per a la diversió

Després del dinar en cadascuna de les 6 comparses que desfilen en Festes als carrers d’Onil, arriba l’hora de la diversió de la mà de l’esperada Volta. Es tracta d’un passacarrer que travessa bona part del Casc Antic colivenc entre un ambient informal i d’alegria, per a acabar desfilant per l’entorn del Palau del Marquès de Dos Aigües, en aquesta ocasió ja amb marxes mores i cristianes.

Es tracta d’una jornada de germanor que apropa a la localitat cap a unes dades que els festers esperen des de fa quasi un any, i que precedeix a les Retretes, que tindran lloc en els dies 1 d’abril per al bàndol moro; i 15 d’abril per al cristià.