Home Alcoi El grup de Robòtica del Campus d’Alcoi de la UPV, un dels...

El grup de Robòtica del Campus d’Alcoi de la UPV, un dels 3 representants espanyols al concurs ‘Eurobot’ a França

0
SHARE
El Gromep del Campus d'Alcoi de la UPV en la fase nacional d'Eurobot.

Estudiants i professors del Campus d’Alcoi de la UPV es desplaçaran a la Roche-sud-Yon (França) entre els dies 8 i 11 de maig per a competir en el concurs internacional de robòtica ‘Eurobot’, al costat d’altres universitats europees. Es tracta del Grup de Robòtica i Mecatrònica del Campus d’Alcoi de la UPV (GROMEP). Aquest grup de Generació Espontània serà l’únic representant de la Comunitat Valenciana i un dels 3 representants d’Espanya en el prestigiós concurs.

‘Eurobot’ és un campionat en el qual participen els millors 24 equips de diferents països d’Europa. El robot dissenyat pels representants del Campus d’Alcoi és un robot autònom que ha de resoldre el repte proposat pels organitzadors. En aquest cas és ‘Farming Mars’, en el qual se simula una missió espacial on s’haurà de “preparar el terreny i ajudar a cultivar menjar”.

Algunes de les missions que tindran els robots seran trasplantar plantes i posar-les en producció, orientar panells solars perquè l’hivernacle no perda energia, assegurar la pol·linització de les plantes, recarregar les bateries al final de la jornada laboral, i anticipar el rendiment futur dels cultius.

En aquest torneig internacional, com a representants del Campus d’Alcoi, acudiran el professor del Deprtament d’Enginyeria Mecànica i de Materials, Jaime Masiá, i els estudiants Alejandro Burguete, Alejandro de la Calle, Andrea Palao, Emilio Barea, Jorge Sanjuan, Laura Vidal, Liujun Wang i Rubén Darío.

Campionats nacionals

A més de la participació en Eurobot, el GROMEP ha participat en diferents tornejos a nivell nacional en les últimes setmanes. De fet, l’últim va ser la fase nacional d’Eurobot. Gromep ha aconseguit el premi del jurat i per aquest motiu s’ha classificat a la fase europea d’aquest torneig. La fase nacional s’ha disputat en la Universitat d’Alcalá (Madrid) els dies 12 i 13 d’abril.

Un altre dels tornejos en què ha participat GROMEP a l’abril ha sigut el ‘Asti Challenge’ a Burgos. Es tracta d’un concurs de captació de talent en el qual l’objectiu principal és guanyar diferents proves amb un robot amb pressupost limitat. En aquest concurs, GROMEP va quedar en tercera posició a nivell nacional.