Home Alcoià L’atur cau per quart mes consecutiu a l’Alcoià, El Comtat i la...

L’atur cau per quart mes consecutiu a l’Alcoià, El Comtat i la Foia amb 143 parats menys en abril

0
SHARE
Dades de l'atur pertanyents al mes d'abril a la muntanya alacantina.

El mes d’abril ha resultat molt positiu per a l’ocupació a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Les contractacions dutes a terme per als grans esdeveniments festius a localitats com Alcoi han fet que, també en abril, les dades de l’atur continuen millorant. Cosa que provoca que, durant tot el que va de 2024, la muntanya alacantina solament haja fet que davallar la xifra de persones sense treball.

En el cas d’abril són 143 persones menys que en març les que es troben inscrites a les llistes del Labora. Una dada que deixa el total de desocupats a l’interior alacantí en les 9.640 persones, consolidant el trencament de la barrera dels 10.000 aturats. Ha sigut el sector serveis el que més ha contribuït a tirar de les contractacions, assolint més del 60 de les mateixes. Tot i això, cap dels sectors productius de la zona ha incrementat la xifra d’aturats, sinó que també en construcció i indústria ha hagut més contractacions que acomiadaments.

Dades per localitats

Per localitats, ha sigut la ciutat d’Alcoi la que més ocupació ha creat amb 103 desocupats menys que en març, seguida d’Ibi amb 33 i de Castalla amb 19 menys. Soles 13 de les 32 poblacions de la zona han destruït llocs de treball, encapçalades per Banyeres amb 8 aturats més, Agres amb 6 i Gorga amb 5. Les contractacions, com sòl ser habituals, han sigut més nombroses entre els homes, que sumen el 60% de la creació de llocs de treball durant el quart mes de l’any.

Des de les centrals sindicals han valorat positivament aquestes dades, al·ludint a més a un notable increment del nombre de contractes indefinits en llocs dels temporals. Aquest darrer indicador es troba a hores d’ara en mínims històrics, pel que per als sindicats, la reforma laboral aprovada fa dos anys està tenint efectes molt beneficiosos.