Home Alcoi El PP denuncia sobrecostos de 4M€ en el projecte de Rodes i...

El PP denuncia sobrecostos de 4M€ en el projecte de Rodes i assegura que no crearà el treball anunciat per Francés

0
SHARE
Imatge d'una de les darreres visites a les obres de l'illa de Rodes per part de l'Ajuntament d'Alcoi.

El Parc Tecnològic de Rodes acumula un sobre cost de 4 milions d’euros en partides que no estaven previstes en el pressupost inicial de 7 milions d’euros, segons denúncia el PP alcoià en un comunicat de premsa. “Parlem de les partides que corresponen a cablejat, xarxes wifi, metavers, mobiliari, a redacció de projectes, modificant fins a tres vegades el projecte amb els consegüents sobrecostos”, resa el text.

Per als populars, això demostra que “des del principi no hi ha hagut una correcta gestió ni planificació dels recursos econòmics. De fet cal apuntar que licitaran per tercera vegada les obres de l’edifici administratiu del complex després que la primera licitació va tindre lloc en 2022, i a la qual no va concórrer cap empresa”.

Els conservadors afirmen haver localtizat “un ball de xifres en empreses que tenen intenció d’instal·lar-se al parc tecnològic que ens fan dubtar de la capacitat d’este govern per a captar l’atracció d’empreses cap a este complex”.

“Dades volàtils”

Segons la regidora Lirios García, “el propi Alcalde anuncia cada cert temps la xifra d’empreses interessades a Rodes i la xifra varia segons el dia que li preguntem. Recordem que al gener i per mitjà d’un comunicat de premsa va afirmar que eren 15 les empreses interessades. A l’abril diu que són 12, sense recordar el que va dir al gener, i en l’últim ple d’este mes d’abril va afirmar que l’última dada que ell mateix va anunciar eren 9 les empreses interessades a instal·lar-se en el complex de Rodes”.

El PP d’Alcoi assegura que “este complex tecnològic no va cobrir les necessitats d’aparcament que tindran les empreses ja que no compta amb un espai adequat per a això. Ens imaginem a les pròpies empreses dient-li a un client o un proveïdor que han d’aparcar en un Centre Comercial que està a 300 metres de Rodes. Alguna cosa que ens sembla un nyap és que Rodes no dispose de pàrquing”, ha afegit l’edil García.

“Este govern està utilitzant Rodes des de 2015, marejant amb rodes de premsa, propostes i promeses, no obstant això el més sagnant va ser aquell anunci fet al maig de 2019, en el qual Toni Francés afirmava que Rodes anava a suposar la creació de 500 llocs de treball. Per a la nostra sorpresa, a preguntes formulades en l’últim ple, el propi Alcalde ens va explicar què volia dir amb eixe titular: no és que es vagen a crear 500 llocs de treball, sino que, tenint en compte la superfície del complex, deduïxen que caben 500 persones. Una explicació que per al PP d’Alcoi suposa una decepció però poc sorprenent, ja que este govern ens té acostumats a esta mala gestió i improvisació”, conclou el comunicat de premsa remès pels populars alcoians.