Home Alcoi Maig de 2024: el termini que baralla l’Ajuntament d’Alcoi per a començar...

Maig de 2024: el termini que baralla l’Ajuntament d’Alcoi per a començar a rebre empreses a Rodes

329
0
SHARE

Representants de l’Ajuntament d’Alcoi han visitat aquest dimarts 25 de juliol el que serà el futur complex tecnològic i sociocultural de l’Illa de Rodes. Les instal·lacions de l’antiga factoria porta mesos patint treballs de rehabilitació per a permetre en elles l’arribada d’empreses de base tecnològica, a banda de dotar d’equipaments socioculturals al barri de Santa Rosa, un dels més poblats de la ciutat.

Els treballs avancen a bon ritme a pesar de que encara no han començat els treballs per a crear l’edifici administratiu que inclourà el complex. Cosa que des del Consistori alcoià va a tractar-se de licitar cara al mes de setembre després de que l’anterior concurs quedara desert. Però el que sí es comença a visllumbrar ja és l’arribada de les primeres empreses a l’Illa de Rodes.

Empreses a partir de maig del 2024

Tal i com avancen els treballs -desenvolupats amb fons europeus, nacional, autonòmics i locals-, l’Ajuntament espera començar a equipar les noves instal·lacions cap a finals del prensent exercici. Cosa que permetrà -segons l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés-, que les primeres empreses puguen començar a operar a Rodes una vegada passades les Festes de Moros i Cristians del 2023, és a dir, en torn al mes de maig.

L’interès que ha creat Rodes com a tractor d’empreses capaces de transformar l’economia en torn a paràmetres com la digitalització i la sostenibilitat és demostrable. Tant que ja hi ha 3 empreses alcoianes i de la seua àrea d’influència interessades en instal·lar-se en le complex. Tot a una superfície que també albergarà el primer Centre de Desenvolupament Turístic (CdT) d’interior de tota la província d’Alacant.