Home Banyeres PSPV i Compromís signen un acord de govern a Cocentaina amb Alcaldia...

PSPV i Compromís signen un acord de govern a Cocentaina amb Alcaldia compartida per Muñoz i Pla

587
0
SHARE
Rubén Muñoz (dreta) i Jordi Pla (esquerra) escenifiquen l'acord de govern al que han arribat a Cocentaina.

El dimecres 14 de juny, el PSPV-PSOE i Compromís es reuniren i signaren davant de la resta de membres dels seus respectius partits l’acord de govern de coalició progressista per a la legislatura 2023-2027 a la capital del Comtat. L’acord suposa que Jordi Pla, número 1 de Compromís per Cocentaina, ostentarà l’Alcaldia els dos primers anys. Rubén Muñoz, número 1 del PSPV, l’ostentarà els darrers dos anys.

Amb aquesta decisió, deixen fora a la llista més votada, el PP de Borja Jornet, que en Clar i Ras de tvA ha oferit a Compromís un pacte fins l’últim moment per a governar la localitat.

El PSPV-PSOE portarà les regidories de Medi Ambient, Sanitat, Recursos Humans, Seguretat, Esports, Nucli Antic, Hisenda, Joventut, Tradicions, Fira, Participació Ciutadana i Memòria Històrica, Obres i Serveis, Ràdio i Cementeri. Compromís, per la seua banda, portarà les regidories d’Urbanisme, Noves Tecnologies, Patrimoni, Habitatge i Turisme, Pedanies, Sectors Productius, Educació, Cultura, Promoció Lingüística, Benestar Animal, Festes, Serveis Socials, Transició Ecològica i Residus i Neteja Viària.

Mini ‘Botànics’ contra l’extrema dreta

Els dos partits s’han mostrat satisfets amb l’acord i s’han compromés a “lluitar conjuntament per a millorar la vida de tots els contestans i contestanes en un context on l’auge de l’extrema dreta a escala autonòmica i nacional fa necessari, més que mai, els acords entre els partits d’esquerres, tal com estem veient en altres pobles de l’Alcoià i el Comtat com Alcoi o Muro.

Rubén Muñoz ha assegurat que, “des del PSPV de Cocentaina estem satisfets de com s’ha desenvolupat la negociació amb Compromís” i que, a més a més, “creiem amb aquest acord donem resposta a la voluntat del poble de Cocentaina, que va votar per un govern d’esquerres i de progrés”. Finalment, s’ha mostrat segur de que “ara tocar treballar de valent i amb proximitat al nou equip de govern per un objectiu comú: els interessos dels ciutadans i ciutadanes a Cocentaina. I estic segur que així ho farem”.

Jordi Pla ha afirmat que “estem vivint un moment històric, ja que per primera vegada tindrem un alcalde de Compromís” a la vila comtal. Tot seguit, ha assegurat que “aquest govern de coalició avançarà de la mà de tots els contestans i contestanes amb estabilitat i seguretat i convertirem a Cocentaina en un referent social, cultural i econòmic al País Valencià”. Per acabar, ha promés que “des de les institucions, escoltarem a la gent i, tots junts, farem del nostre poble un lloc més sostenible, més industrial i més feminista”.

El pacte no es reeditarà a Banyeres

Aquest pacte no es reproduirà a Banyeres de Mariola, on les negociacions entre les dos forces polítiques no ha arribat a bon port com va ocórrer entre 2015 i 2019. Si no canvi res en les darreres abans de la investidura, Compromís governarà amb minoria, si bé té la mà estesa dels socialistes per a arribar a acords puntuals en els temes més urgents per a la localitat. On sí es produirà aquest pacte és a Muro.