Home Destacats El PSPV descarta assolir tasques en un hipotètic govern de concentració per...

El PSPV descarta assolir tasques en un hipotètic govern de concentració per a garantir la governabilitat d’Onil

0
SHARE
Façana principal de l'Ajuntament d'Onil.

El plenari del passat divendres a l’Ajuntament d’Onil va estar marcat per dos fets principals. D’una banda, el cru enfrontament entre els 5 regidors del PP que resten dels 6 que van començar la legislatura i l’ex regidora popular Cristina Tango. Tot després de la retirada de competències a aquesta per dubtes sobre la seua gestió. I d’altra banda l’oferiment sorpresa de l’Alcalde, Jaume Berenguer, als dos partits de l’oposició per a integrar-los en l’equip de govern amb delegacions.

La principal formació de l’oposició colivenca, liderada per l’anterior Alcaldessa Humi Guill, ja ha pres una decisió respecte a l’oferta dels conservadors. La formació que representa no assolirà tasques de govern durant els més de 3 anys que resten per a acabar la present legislatura. I tampoc pareix que Sumem Onil -l’altra formació opositora composada per Compromís i Podem- vaja a fer-ho a tenor de les seues paraules al plenari, on acusava a l’equip de govern de plantejar aquesta solució degut a la seua minoria en la Corporació Municipal.

Arguments per a rebutjar l’oferta

Els socialistes colivencs han emès un comunicat en el que nomenen 8 arguments per a rebutjar l’oferta del primer edil. Entre ells, el fet de que alguna de les àrees que les han sigut oferides puga ser una espècie de ‘trampa’ per a traspassar possibles responsabilitats en la gestió a la seua formació, més encara després del que es va poder veure en el passat plenari.

En el comunicat, el PSPV d’Onil també acusa a l’equip de Govern de mentir en torn a la gestió municipal; de no tindre un programa coordinat sobre el que cimentar una possible col·laboració; de manca de diàleg i de dedicació per part de l’Alcalde i de voler anular la seua tasca d’oposició amb aquesta oferta. Tot a banda de l’enfrontament del darrer plenari, amb l’intercanvi d’acusacions entre les dos parts enfrontades en el sí del PP colivenc.

Possibilitat de moció de censura?

La minoria amb que governa el PP a l’Ajuntament d’Onil -5 de 13 regidors- es va fer palesa amb la negativa de l’oposició a aprovar bona part de les propostes de l’equip de govern en el plenari del passat divendres. Un fet que alimenta la possibilitat de que els partits de l’oposició sospesen l’opció de presenar una moció de censura que podria comptar amb el suport de la pròpia Tango. Pel moment cap part ha confirmat ni desmentit aquesta possibilitat.