Home Alcoi El PSPV incorpora 3 noves cares del món de la Cultura a...

El PSPV incorpora 3 noves cares del món de la Cultura a les llistes per a revalidar triomf electoral el 28M a Alcoi

0
SHARE
Ignasi Trelis junt amb Toni Francés i Jordi Martínez durant la seua presentació com a integrant de la llista socialista a Alcoi.

Poc a poc es van coneixent més novetats respecte a la configuració de les llistes electorals de cada partit polític a les diferents localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. La major atenció la genera la ciutat d’Alcoi, on des de 2011 governa el PSPV liderat per Toni Francés. Amb l’horitzó posat en el 28 de maig amb les eleccions municipals i autonòmiques, els socialistes alcoians ultimen la composició de la seua llista.

Diana Cortés

El nou procés electoral comporta importants novetats en el sí de l’agrupació el PSPV a Alcoi. Els seus responsables estan fent un esforç per a atraure a persones relacionades amb el món de la Cultura per a que ingressen en les seues files. Primer va ser Diana Cortés, directora del festival de cinema d’animació Animalcoi, que s’incorpora com a independent a les llistes socialistes. L’iobjectiu, en cas de revalidar victòria electoral, és crear per a ella la Regidoria d’Indústries Creatives.

Nando Moncho

El segon nom en incorporar-se a les files del PSPV alcoià és Nando Moncho. Historiador de formació, porta des d’abril del 2022 formant part de l’Executiva local socialista. Manté una intensa relació amb el món dels Moros i Cristians i també amb la Cultura local degut al seu treball a la Fundació Mútua Levante. Està cridat a sere un dels responsables de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament si el PSPV revalida victòria electoral a Alcoi.

Ignasi Trelis

I la darrera incorporació és la del pintor alcoià Ignasi Trelis, presentat aquest mateix dimarts 21 de febrer. És assessor artístic de l’Associació Sant Jordi i manté una intensa relació amb l’associacionisme local, sobre tot en l’àmbit de la Cultura. La idea de l’equip que encapçala Francés és impulsar la Cultura com a creadora de riquesa per a la ciutat, entre altres projectes, amb la creació d’una pinacoteca local que estaria a càrrec del darrer fixatge del PSPV a Alcoi. Trelis està afiliat a l’agrupació socialista alcoiana des de fa 5 anys, encara que no esperava que contaren amb ell per a les llistes cara al proper 28M.

Objectiu: majoria absoluta

L’obectiu amb la inclusió d’aquests noms a les llistes electorals per part del PSPV és aconseguir la majoria absoluta, cosa que se’ls ha resistit tot i les 3 victòries electorals consecutives. L’ordre dels 25 integrants de la candidatura està pendent d’aprovació per part de l’assemblea local, prevista per a la propera setmana. Posteriorment, es durà a terme una presentació pública.