Home Alcoi El PSPV proposa destinar l’edifici dels antics Jutjats d’Al-Azrac a l’àrea de...

El PSPV proposa destinar l’edifici dels antics Jutjats d’Al-Azrac a l’àrea de Benestar Social per a la Zona Nord

0
SHARE
Antic edifici dels Jutjats a la plaça Al-Azrac d'Alcoi.

Les promeses electorals es succeeixen en plena campanya electoral per a les eleccions municipals i autonmòmiques del proper 28 de maig, també a nivell local. La darrera que ha arribat per part dels socialistes a la ciutat d’Alcoi, on governen des de fa 12 anys, té a veure amb una millora en els Serveis Socials de la població. Un àrea en la que afirmen haver triplicat el pressupost durant les 3 legislatures que porten governant.

El projecte, que ja contenplàven des de dins de l’equip de govern, passaria per destinar les instal·lacions dels antics Jutjats de la Plaça Al-Azrac per a l’àrea de Benestar Social. Aquesta infraestructura cobriria la demanda en aquest àmbit de la Zona Nord, el barri més poblat de la ciutat d’Alcoi. Anteriorment, els socialistes alcoians han creat aquest tipus de recursos a altres barris com l’Eixample o Santa Rosa, segons afirmen en un comunicat.

Destinar l’edifici d’Al-Azrac a Benestar Social és possible degut a que l’immoble és de titularitat municipal després de la cessió que la Generalitat Valenciana va fer a Alcoi sense cost per a les arques municipals. L’Avantprojecte de rehabilitació que baralla l’encara equip de govern alcoià ascendiria a 1,5M€, una xifra que -confien els socialistes- assoliria en la seua totalitat la Conselleria de Polítiques Inclusives per a desenvolupar els treballs per fases.

Programes específics

Disposar d’aquesta infraestructura permetria no sols prestar atenció a les necessitats socials dels habitants del barri, sinó també enllesir programes específics per a migrants, conductes addictives o persones amb problemes de salut mental. Es tracta d’un immoble amb diverses plantes i espais amples que des del PSPV alcoià consideren idoni per a aquesta tasca.