Home Destacats El Rally Pujada a les Revoltes canvia d’ubicació d’Ibi a Onil per...

El Rally Pujada a les Revoltes canvia d’ubicació d’Ibi a Onil per la situació del Consistori iberut

1246
0
SHARE
Interior d'un vehicle de rallies.

Les carreteres de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han sigut des de fa anys l’escenari perfecte per a la disputa de competicions en diverses disciplines. Entre elles els rallies i les carreres de motos, que van tindre en Ibi un dels seus principals circuits a la zona. Anys després es va recuperar la pujada al port de les Revoltes com a una de les proves puntuables per al Campionat d’Espanya de Rallies de Muntanya. Al llarg dels darrers anys, aquest esdeveniment ha suposat una important injecció econòmica per a la població gràcies a la capacitat per a atraure visitants.

Però enguany el Rally Pujada a les Revoltes no es celebrarà de nou a la vila joguetera. És l’acord al que han arribat l’Ajuntament iberut i l’Automòbil Club Alacant, organitzador de la prova, per a cancel·lar l’edició d’enguany a la localitat. La decisió l’ha presa l’equip de Govern tenint en compte el col·lapse administratiu que limita la seua acció. Es tracta d’una decisió negociada de bona fe entre les dos parts, tot i tractar-se d’un contracte blindat.

Onil, nova seu

La no celebració del rally a Ibi permetrà un estalvi de 30.000€ a l’Ajuntament de la localitat, que preveu destinar a finançar serveis essencials que no estan prestant-se a dia de hui. A més, el Consistori manté un deute amb l’organització des de la darrera edició de la prova que haurà de revisar una vegada tancats els exercicis de 2022 i 2023. Posteriorment, es plantejarà la possibilitat de recuperar la Pujada a les Revoltes cara al 2025.

Tot i això, la prova no eixirà de la Foia de Castalla, ja que l’Ajuntament d’Onil s’ha oferit a celebrar-la a la localitat. Cosa que mantindrà a aquesta sub comarca de l’Alcoià com a epicentre del Campionat d’Espanya de Muntanya en els propers mesos.