Home Destacats L’Ajuntament d’Ibi, a la caça d’un nou interventor que puga desatascar l’allau...

L’Ajuntament d’Ibi, a la caça d’un nou interventor que puga desatascar l’allau d’expedients per pagar acumulats

0
SHARE
Façana de l'Ajuntament d'Ibi.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Ibi “està redoblant esforços per cobrir la plaça d’interventor municipal per un habilitat nacional, ja que l’actual titular és interí, es troba de baixa i la seva absència prolongada està bloquejant la tramitació d’un gran nombre d’expedients”, segons afirmen des de les oficines del carrer Les Eres de la vila joguetera.

Aquesta situació, “heretada des de l’inici de la legislatura” -resa el comunicat de premsa- provoca dificultats en la tramitació de resolucions i expedients que, encara que disposen de partida econòmica i els tràmits estan cursats, no acaben d’evacuar-se per falta de la signatura obligatòria de la figura d’un interventor municipal.

L’Alcalde d’Ibi, Sergio Carrasco, ha explicat que “actualment l’Ajuntament no disposa d’un Interventor en actiu, ja que el titular fa uns dos mesos que està de baixa i l’interventor accidental que es va nomenar va sol·licitar vacances, cosa que legalment estem obligats a respectar, i no estarà disponible fins, almenys, fins a principis de 2024″.

En busca d’un candidat

Des de fa mesos, l’Ajuntament és a la recerca d’un candidat que vullga ocupar la plaça, una destinació de primera categoria. L’Ajuntament d’Ibi pateix la carestia de personal municipal davant del procés de jubilacions, canvis de destinacions i baixes dels darrers anys que no s’han anat cobrint a les legislatures anteriors.

Carrasco ha indicat que “hi ha molts pagaments i contractacions retingudes a falta de la signatura d’un interventor, com la neteja d’edificis públics, el servei de menjar a casa, l’ajuda a domicili, el combustible, la recollida d’escombraries, l’externalització dels serveis de tancament comptable de 2022 i 2023, les prestacions econòmiques individualitzades o pagaments a proveïdors locals per valor de 71.500€”.

L’alcalde també ha exposat que “els contractes referents a les festes nadalenques, com els llums i les activitats de les Festes d’Hivern, també estan preparats i a falta d’una firma de l’interventor, per la qual cosa, malgrat la feina dels tècnics i de l’equip de Govern, res d’això està assegurat si aquells que tenen capacitat de signar no accedeixen a fer-ho”.

Carrasco ha desgranat totes les gestions que s’han realitzat fins ara per aconseguir cobrir la plaça d’interventor, explicant que “la primera mesura va ser nomenar com a interventor accidental l’única persona amb coneixements econòmics que complia els requisits per ser nomenat, però en sol·licitar aquesta vacances, cosa que no podem impedir legalment, passem a treballar en altres vies”.

Petició d’ajuda a altres administracions

L’Alcalde ha sol·licitat ajuda al mateix president de la Generalitat, Carlos Mazón, i ha tramitat la sol·licitud de la cobertura de la plaça a la Delegació i Subdelegació del Govern, a la Generalitat, a la Diputació i al Ministeri d’Hisenda, a més de contactar amb el Col·legi d’Interventors d’Alacant i Madrid per sol·licitar la tramesa d’expedients de candidats.

“Estem fent el possible i l’impossible per trobar un interventor, amb contactes entre diputats nacionals i alcaldes de molts municipis de la Comunitat Valenciana i Múrcia i, paral·lelament, hem mantingut reunions amb interventors d’altres municipis que poguessin cobrir la plaça, feina a la que seguim immersos avui dia”, assegura el primer edil iberut.

L’Alcalde ha recordat que “la meva firma està a tots els expedients des del primer dia” i assegura que “aquest equip de govern lluitarà fins al final per aconseguir que tot isca”, però lamenta que l’administració no previnga mesures àgils d’emergència per a cobrir baixes de funcionaris en llocs tan sensibles com el d’un interventor.