Home Alcoi El servei de transport urbà compleix 70 anys a Alcoi, que ho...

El servei de transport urbà compleix 70 anys a Alcoi, que ho celebra amb un autobús ‘photocall’

0
SHARE

En l’actualitat, la llei estableix que qualsevol ciutat que supere els 50.000 habitants ha de comptar amb un servei de transport públic per a garantir la mobilitat de la ciutadania. A l’interior alacantí només existeix una ciutat que complisca eixes característiques, a pesar de que altres localitat també disposen d’aquest servei. És Alcoi, on els autobusos urbans porten circulant des de fa enguany 70 anys.

La ciutat ha celebrat juntament amb l’empresa concessionària del servei aquesta efemèride. Al llarg de les 7 dècades de servei són centenars de milers les persones que han utilitzat aquest recurs per a moure’s per Alcoi. Tant que en els darrers anys, tot i la pandèmia, l’ús del transport públic alcoià ha anat registrant contínues pujades, gràcies a les campanyes de foment del seu ús en el marc de l’Estratègia Urbana Sostenible alcoiana.

‘Photocall’ amb un bus antic

L’aniversari del transport urbà d’Alcoi compta a més amb un atractiu visual per a tota la ciutadania. Es tracta d’un vehicle amb 60 anys d’antiguitat que es pot utilitzar com a una espècie de ‘photocall’ per a commemorar els 70 anys del bus a Alcoi. Una iniciativa que únicament està activa durant les jornades de dijous 9 i divendres 10 de maig amb la’arxiconeguda ‘Alcoyana’.

Els principals desafiaments per al transport públic d’Alcoi cara als propers anys es centren en la sostenibilitat del servei, tant a nivell mediambiental com econòmic.