Home Destacats La Residència de Majors d’Ibi accelera cap a la seua construcció amb...

La Residència de Majors d’Ibi accelera cap a la seua construcció amb la declaració d’urgència de l’expedient

0
SHARE
Aspecte que tindrà el nou geriàtric d'Ibi segons el projecte original.

L’Ajuntament d’Ibi ha aprovar al ple celebrat aquest dimarts 7 de maig la urgència de l’expedient de contractació de les obres de construcció de la ‘Residència per a Persones Majors Dependents i Centre de Dia a Ibi’. Una actuació, dins del marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançada pels Fons Europeus Next Generation, que eixirà a licitació este mes i iniciarà les obres després de l’estiu.

El projecte aprovat ha estat redactat per l’arquitecte José Luis Campos, i per a la seva execució es compta amb un pressupost base de licitació de 9.569.005,58€. La licitació s’anunciarà al perfil municipal del contractant i estarà exposada 30 dies naturals.

Una infraestructura llargament reivindicada

El centre residencial previst disposarà de 3.500 m² útils a l’àrea de l’Alamí, serà de caràcter comarcal, comptarà amb 72 places residencials i 40 més per a centre de dia i està cridat a resoldre, en gran mesura, la demanda existent d’aquest servei a la localitat. A Ibi hi ha prop de 4.500 persones majors de 65 anys, dada que evidencia la necessitat imperiosa que té d’aquest tipus de serveis la comarca, on la situació és la mateixa.

L’Alcalde de la vila, Sergio Carrasco, ha afirmat que “era important aprovar amb urgència aquest expedient per donar pas a la licitació i que les obres comencen al setembre. D’aquesta manera, al març del 2026 comptarem amb aquest centre, dins dels terminis dels Fons Europeus. Una infraestructura de vital importància per als iberuts i amb la què podrem ajudar moltes famílies amb dificultats per costejar aquest servei o que s’han de desplaçar a altres localitats”.

“Com ja hem dit quan es va aprovar el projecte, el compromís de l’equip de Govern i de l’Ajuntament amb les famílies és ferm i ací es veu reflectit. La construcció d’aquest centre no només té una gran importància per la tasca social que farà, sinó també des de la vessant econòmica, amb la creació de llocs de treball al municipi”, ha assenyalat Carrasco.