Home Alcoi El Trasllat de Sant Jordi posa el fervor previ als Moros i...

El Trasllat de Sant Jordi posa el fervor previ als Moros i Cristians d’Alcoi amb presència institucional

0
SHARE

Solament resten quatre jornades per a que la ciutat d’Alcoi traga al carrer una nova edició dels Moros i Cristians més famosos del món. Però abans, la Trilogia d’Alcoi té un bon grapat d’actes previs, entre els que no poden faltar aquelles que es centren en la figura del seu patró, Sant Jordi. Precisament aquest dilluns 15 d’abril s’ha dut a terme la Processó del Trasllat de la imatge del sant, el ‘Xicotet’, com és popularment conegut a la ciutat.

La processó ha comptat amb la presència del nou Sant Jordiet, Mauro Abellán, i també amb la del President de la Generalitat Valenciana, que per primera vegada ha assistit a aquest acte religiós. Tot en una processó que ha mostrat el fervor de tot el món de la Festa alcoiana a escasses jornades de que comencen els seus dies grans.

Entradeta d’AITEX

Però la jornada festera prèvia als dies grans no ha acabat ahí, ja que per la nit han continuat les Entradetes prèvies als festejos. Un acte en el que també ha volgut estar present el cap del Consell, convidat pels responsables de l’Institut Tecnològic del Tèxtil, AITEX.

L’arribada de la imatge del patró a l’església de Santa Maria dona inici al Tridu en honor a Sant Jordi, que junt a les Entradetes suposen els darrers actes previs a l’arribada dels Moros i Cristians.