Home Alcoià Els Bombers alacantins encenten la recerca de supervivivents a Turquia en un...

Els Bombers alacantins encenten la recerca de supervivivents a Turquia en un àrea completament devastada

0
SHARE

L’expedició dels Bombers de la Diputació d’Alacant a Turquia per a ajudar en les tasques de recerca de supervivents després del terratrèmol del passat dilluns ja han començat. Els efectius alacantins han arribat a la ciutat de Hatay després d’un breu pas per Adana. Les dos localitats han quedat pràcticament devastades pel sisme, que amb 7,8º en l’escala Richter ha estat prop de suposar la destrucció total de la zona.

Els Bombers del consorci de la Diputació estan treballant entre edificis en ruïnes o que estan en risc important de fallida, independentment del seu nombre de pisos. El primer que han de fer és aïllar la zona per a evitar riscos per a la població, cosa de la que s’encarrega el propi exèrcit turc. Posteriorment utilitzen tant gossos com sensors de sò i càmeres especials per a tractar de localitzar persones vives entre els enderrocs.

Sense supervivents pel moment

Una vegada explorada centímetre a centímetre la zona, revisen l’estructura per a determinar el seu risc de fallida i continuen a la següent. Moltes vegades, els Bombers han de trencar part de les estructures per a poder accedir a altres en les que podria haver supervivents. Pel moment, l’expedició alacantina no ha aconseguit trobar-ne cap. Una possibilitat que es redueix a cada hora que passa, tenint en compte que les persones que han quedat atrapades pel terratrèmo, porten 5 dies sense menjar ni aigua sota les runes.