Home Alcoià ADIF invertirà 22,2M€ a banda dels 117 previstos en millores addicionals per...

ADIF invertirà 22,2M€ a banda dels 117 previstos en millores addicionals per a la línia Alcoi-Xàtiva

0
SHARE
Un tram de la línia fèrria que uneix Alcoi i Xàtiva.

L’Administrador d’Infraestructures Feroviàries (ADIF) ha confirmat una inversió addicional de 22,2M€ per a la línia fèrria que uneix les ciutats d’Alcoi i Xàtiva. Una quantitat que es suma als 117 milions ja anunciats pel Govern central per a la reivindicada millora d’una de les principals infraestructures de les Comarques Centrals Valencianes. Es tracta de la major inversió escomesa per un govern nacional a la ciutat dels ponts, segons defenen des del PSPV local.

Les inversions previstes van encaminades a transformar la línia fèrria en un transport del segle XXI, complint amb les reivindicacions que la societat de la muntanya alacantina porta fent des de fa dècades. La infraestructura deuria haver rebut inversions tant Madrid com de València que no han arribat en dècades anteriors. El principal objectiu és reduir el temps que es tarda en arribar a València.

Treballs a escometre

Per a aconseguir-ho, es renovaran de dalt a baix fins a 63km de la línia, incloent la substitució dels seus elements estructurals. Altre punt important dels treballs és l’electrificació del trajecte, que fins ara havien d’escometre combois dièsel. LEs obres comportaran la demolició de passos superiors, començaran enguany i s’espera que finalitzen abans del 2025.

Tant l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, com el Secretari General del PSPV-PSOE d’Alcoi, Jordi Martínez, han valorat positivament aquestes inversions, “que demostren que els socialistes treballem per a les persones i que quan governem ho fem mirant en el bé i el futur de la societat”, resa el comunicat de premsa remès als mitjans de comunicació.

“Aquesta inversió permetrà que les alcoianes i alcoians tinguem unes millors connexions, facilitaran una mobilitat més sostenible i també com no, contribuirà al desenvolupament econòmic i industrial de la nostra ciutat. Inversions històriques com aquestes demostren que els governs socialistes continuen apostant pel futur de les alcoianes i alcoians”, conclou el text.