Home Alcoi Els ecologistes de La Carrasca difondran el valor de la Vall de...

Els ecologistes de La Carrasca difondran el valor de la Vall de Polop per a reivindicar la seua protecció urbanística

0
SHARE
Panoràmica de la Vall de Polop des de la Font Roja, amb la Mariola al fons.

La ciutat d’Alcoi es troba envoltada de diverses valls que cauen de les escorrenties dels dos parcs naturals que l’envolten. Una situació priviliegiada que fa que més de 2/3 parts del terme municipal alcoià estiguen composades per terrenys forestals, bona part d’ells protegits. Així i tot, hi ha zones considerades d’elevat valor natural que encara no compten amb cap figura de protecció.

La regió valenciana ha sigut durant dècades víctima de desmans de tot tipus en l¡àmbit urbanístic. Algun d’ells encara és palpable a la ciutat dels ponts, com és el cas de la urbanització de Serelles, que compta amb diverses sentències en la seua contra. Una tessitura que vol evitar a tota costa la Colla Ecologista La Carrasca, especialment en una de les valls que desemboca en la ciutat: la de Polop.

Major protecció

Aquesta vall s’ubica entre els dos parcs naturals, forma part de la Zona d’Especial Protecció d’Aus (ZEPA) i està considerada com a Lloc d’Interès Comunitari (LIC). Tot i això, els ecologistes alcoians consideren que es una de les grans desconegudes per a la ciutadania. Per això, han programat una ruta guiada a la zona per a donar-la a conèixer i tindre més força a l’hora de reivindicar figures de protecció que eviten la implantació de projectes com plantes fotovoltaiques, abocadors o inclús un aeròdrom.

A hores d’ara -segons La Carrasca-, la Vall de Polop està amenaçada pel Pla General Estructural d’Alcoi, que redueix la superfície no urbanitzable en ella. Mitjançant una ruta guiada que pose de relleu el valor paissatgístic, mediambiental i cultural, pretenen sumar veus a la seua reivindicació de protecció per a la vall. La ruta ix en bus de la Plaça Al-Azrac el proper 20 de novembre a les 9.30 i inclou dinar i tornada. Cal inscripció prèvia en el següent enllaç.