Home Cocentaina Els festers contestans s’impliquen amb el reciclatge gràcies a la campanya ‘La...

Els festers contestans s’impliquen amb el reciclatge gràcies a la campanya ‘La Reconquesta del vidre’

0
SHARE
Responsables municipals contestans amb un dels responsables de la campanya durant els festejos.

L’Ajuntament i la Junta de Festes de la vila de Cocentaina, juntament amb Ecovidrio, han dut a terme per segon any la campanya ‘La Reconquesta del Vidre’ amb l’objectiu d’incentivar el reciclatge durant les Festes de Moros i Cristians.

La iniciativa ha involucrat a la ciutadania de Cocentaina, i especialment als festers, en la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre durant les Festes de Moros i Cristians. Per aquest motiu, cada local fester ha rebut una sèrie de poals amb rodes per a facilitar la tasca de reciclatge i, a més a més, s’han instal·lat en el municipi contenidors decorats amb la imatge de campanya.

D’altra banda, l’Ajuntament ha difós un vídeo on es pretén conscienciar sobre el reciclatge de vidre amb molt humor i en el qual han participat Guillermo Guzmán i Pilar Escribá -actors de l’Espardenya Teatre-; i Javi Sansalvador, Regidor de Festes. Es pot visualitzar el vídeo accedint al següent enllaç.

Tres categories per a ser el municipi que més vidre recicla

En aquesta edició de ‘La Reconquesta del Vidre’ participen una trentena de municipis del País Valencià, els quals competeixen per ser la població que més s’involucre en el reciclatge de vidre durant les seues festes. Hi ha un total de tres categories: ‘Atabales’, municipis que tenen més de 2.500 festers; ‘Darbukas’, municipis que té entre 1.000 i 2.500 festers i on s’inclou Cocentaina; i ‘Dolçaines’, municipis que tenen menys de 1.000 festers. Els guanyadors de cada categoria rebran un trofeu que els acredita com el municipi que més ha reciclat durant les festes.

Així mateix, totes les filaes implicades activament en la campanya entraran en el sorteig d’un dispensador de vidre exclusiu amb la imatge de campanya. D’altra banda, també estan en jocs sis miniglú de ‘La Reconquesta del vidre’ que la gent podrà aconseguir responent correctament a les preguntes sobre reciclatge d’envasos de vidre i Moros i Cristians al qüestionari que trobaran a www.lareconquistadelvidrio.es.