Home Alcoi Centenars d’alcoians celebren el 370 aniversari de la troballa dels lliris a...

Centenars d’alcoians celebren el 370 aniversari de la troballa dels lliris a la Font Roja en honor a la seua patrona

0
SHARE
La imatge de la Verge dels Lliris, patrona d'Alcoi, arriba a la Font Roja.

Després de que la celebració haguera estat pendent d’un fil pel risc d’incendis, finalment la ciutat d’Alcoi ha pogut celebrar el dia de la seua patrona en la seua ubicació habitual: el paratge de la Font Roja. Enguany es compleixen 370 anys des que el 21 d’agost de 1653 dos religiosos van trobar a aquest paratge lliris que -segons resa la tradició- mostraven imatges de la Puríssima Concepció de la Verge.

Una efemèride així va provocar que des de l’Ajuntament es pensara en celebrar la tradicional missa amb la imatge peregrina de la patrona al parc de la Glorieta. No obstant, la possibilitat de realitzar-la a la Font Roja i el fet de que existira transport públic gratuït han facilitat una elevada participació al paratge. En acabar l’eucaristia, els nadons alcoians han sigut presentats a la seua patrona.

Actes en setembre

El punt i final al dia de la patrona d’Alcoi l’ha posat el sopar de sobaquet que cadascu ha portat a la Font Roja. D’ara endavant resten actes com el descobriment del cartell -1 de setembre-, la missa simfònica -12 de setembre- o la Romeria a la Font Roja -17 de setembre-. Actes amb els que la ciutat dels ponts tancarà un any més el seu homenatge  a la Verge dels Lliris.