Home Destacats Els jogueters de la Foia de Castalla esperen un augment de les...

Els jogueters de la Foia de Castalla esperen un augment de les vendes del 2% aquest Nadal

324
0
SHARE

Les comarques de l’interior de la província d’Alacant tenen un marcat caràcter industrial i un grapat de sectors rellevants en la seua economia. Un dels principals és el jogueter, que concentra a la sub comarca de la Foia de Castalla fins al 40% de tota la producció nacional. Les empreses jogueteres són majoritàriament pimes, encara que l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ) ubica en uns 2.000 els llocs de treball directes que crea el sector a l’interior alacantí. Els indirectes superen els 10.000 a través d’empreses auxiliars a la zona.

Dades que el converteixen en un dels sectors productius capitals per a la muntanya alacantina. Es tracta d’un sector marcat per la temporalitat de les seues vendes, el 75% de les quals es produeix en Nadal. Vendes que durant la pandèmia s’han vist minvades i que, previsiblement es veuran afectades per l’elevada inflació actual. No obstant, els jogueters estimen en un 2% el creixement previst per a la present campanya que està a punt de començar, recuperant xifres prèvies a la crisi sanitària de la Covid19. Tant mercat intern com exportacions apunten ja bones dades.

Les exportacions, les que més creixen

El sector jogueter de la Foia de Castalla exporta quasi la meitat de la seua producció a tercers països. Enguany, les condicions econòmiques afavoriran un augment de les vendes de joguets en tota Amèrica, on el creixement podria arribar al 5%. Disseny i qualitat són dos dels principals valors identificatius d’un sector productiu que genera a l’any 1.500M€ en volum de negoci.

Els jogueters de la muntanya alacantina ja treballen, inclús abans de tancar la campanya, en les novetats que llançaran el proper any. Totes elles seran presentades a principis de 2023 en les fires que el sector recupera després del coronavirus.