Home Agricultura Els llauradors de la muntanya ixen al carrer per a reivindicar mesures...

Els llauradors de la muntanya ixen al carrer per a reivindicar mesures que els permeten continuar amb el seu mode de vida

0
SHARE

Després de dos setmanes de protestes que estan recorrent tots els indrets del Vell Continent, els llauradors de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla també han fet palès el seu malestar. De forma quasi crónica, porten vivint una situació que els fa molt difícil mantindre el seu mode de vida. Cada vegada tenen més difícil mantenir les seues xicotetes extensions de terreny on cullen els productes agraris típics de la muntanya alacantina.

Però els intermediaris, l’augment del preu dels segurs, l’eterna burocràcia i la competència deslleial d’altres països han aconseguit que els llauradors estiguen abocats a la ruina. És el que han denunciat amb una ‘tractorada’ que ha aturat el trànsit en una de les principals artèries de la comarca del Comtat: la carretera CV-700.

Bloqueig de carreteres

Prop d’uns 50 vehicles entre tractors, camions i cotxes han participat en una jornada de protesta que ha transcorregut sense cap incident i amb el suport de la població. Amb missatges a favor d’una regulació més favorable, contra la competència deslleial i per un marc normatiu més amable, els vehicles agrícoles han tallat el trànsit durant bona part del matí al centre de Muro i en la rotonda d’eixida de l’A-7 cap a la vila murera i Benimarfull.

Els llauradors de la muntanya, com tants altres, pràcticament no poden permetre’s perdre un dia de treball, tot i que afirmen ser conscients de que, si no protesten, res canviarà i estaran abocats a la fallida. Estan conscienciats per a continuar amb les protestes fins que s’escolte la seua veu.