Home Alcoià Els Moros i Cristians d’Onil, Biar i Beneixama desfilaran pel centre de...

Els Moros i Cristians d’Onil, Biar i Beneixama desfilaran pel centre de Madrid dins de FITUR

0
SHARE

Costa Blanca torna enguany a fer dels Moros i Cristians un dels pilars de l’aposta turística de la província d’Alacant. Festers d’Onil, Biar i Banyeres participaran en la desfilada que recorrerà el Centre de Madrid a finals del proper mes de gener. L’objectiu és atraure visitants en torn a la cultura i tradicions de l’interior alacantí.

La cultura i les tradicions suposen un dels grans atractius de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aquests dos paràmetres estan íntimament lligats als actes festius que es celebren a les localitats de la zona, i la immensa majoria d’elles estan relacionades amb els Moros i Cristians. Es tracta d’una de les majors manifestacions de la idiosincràsia de l’interior alacantí, al mateix temps que suposen un dels principals reclams turístics de cada localitat. A més, recordar part de la Història d’aquestes terres mitjançant aquest tipus d’actes té interès internacional.

Hagut compte de que la ciutat de Madrid celebra a finals del mes de gener una de les majors fites turístiques del món, el patronat turístic Costa Blanca vol donar un nou impuls als Moros i Cristians com a atractiu turístic. Ja fa anys que el patronat dona visibilitat a aquestes festes en el marc de FITUR, una de les fires del ram més importants a nivell mundial. I enguany ho tornarà a fer, inclús eixint de les instal·lacions d’IFEMA per a conquerir els carrers cèntrics de la capital espanyola. Vàries localitats de la muntanya alacantina tindran l’honor de divulgar les tradicions de les comarques mitjançant una desfilada en la que participaran al voltant d’una dotzena de municipis alacantins.

Una representació de les Festes d’Onil, Biar o Beneixama estarà present en la jornada de dissabte en que es celebra la fira. Es tracta del dia en que més gent s’espera, pel que la desfilada que recorrerà el centre de Madrid podrà ser vista per milers de persones. Durant les jornades nadalenques, representants de les localitats que participaran de la desfilada s’han reunit amb els gestors de Costa Blanca per a perfilar les actuacions a dur a terme.

La desfilada busca mostrar els Moros i Cristians com a gran atractiu provincial, al que es sumen altres festes com les Fogueres o el Carnestoltes. Ja en l’edició de FITUR de 2018 van ser els membres de la Filà Bequeteros de Cocentaina els que van participar en la desfilada pel centre de Madrid. Enguany eixe acte serà especial per als festers d’Onil, que el passat mes d’octubre van portar els seus Moros i Cristians a la 5ª Avinguda neoiorquina.