Home Alcoià Presentada la primera gran etapa de muntanya de la Volta Ciclista a...

Presentada la primera gran etapa de muntanya de la Volta Ciclista a Espanya que acabarà al Xorret de Catí de Castalla

0
SHARE
L'Alcalde de Castalla presenta l'etapa junt amb el President de la Diputació d'Alacant.

El proper 2 de setembre, la sub comarca de la Foia de Castalla acull la que serà la primera etapa important de l’edició del 2023 en la principal carrera ciclista que es celebra a Espanya: la Volta. Transcorre íntegrament per la província d’Alacant i barreja mar i muntanya amb eixida a Dénia i arribada al paratge del Xorret de Catí, ubicat al terme municipal de Castalla. Una etapa que fou presentada en la darrera edició de FITUR.

Serà en la 8a etapa de la ronda espanyola, considerada com la tercera carrera per etapes més important del món després del Tour de França i el Giro d’Itàlia. Els darrers quilòmetres, els corredors hauran d’ascendir fins el mític cim de Catí, amb rampes impossibles que superen el 20% de desnivell. D’ací que s’espere que aquesta etapa puga començar a marcar quins corredors poden optar a la victòria final a Madrid.

Ascens a Tollos, Benifallim i Carrasqueta

L’etapa travessa bona part de l’interior alacantí, començant per l’ascens des de la costa via Vall d’Ebo per a pujar els ports de Tollos i Benifallim, a més de la Carrasqueta. Posteriorment es disputarà un sprint intermedi a Ibi abans d’enfilar cap a Castalla, localitat que en eixa mateixa jornada viu el segon dia de les seues Festes de Moros i Cristians. En total, prop de 165 quilòmetres en les que la muntanya alacantina serà el primer jutge del pòdium final de Volta Ciclista a Espanya.

Xorret de Catí ja ha sigut escenari d’altres etapes de la Volta Ciclista a Espanya i de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana. Etapes en les que destaca la gran presència de públic a les empinades rampes del port. L’atenció mediàtica internacional que genera aquesta competició tindrà un efecte difusor per a les localitats de la muntanya alacantina gràcies a la presència de televisions de tot el món.

Perfil de l’etapa que acaba al Xorret de Catí de Castalla.