Home Alcoià Emergències recomana màxima precaució contra incendis durant l’onada de calor als municipis...

Emergències recomana màxima precaució contra incendis durant l’onada de calor als municipis amb superfície forestal

0
SHARE
Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha emès un avís especial davant de la possibilitat que molts municipis de la Comunitat Valenciana -especialment a l’interior i litoral sud de València i a l’interior nord i litoral d’Alacant- superen demà els 40 graus de temperatura.

Des de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) es recomana als municipis i organismes amb competències en la gestió de les emergències que mantinguen la necessària atenció i seguiment de tots els avisos que emeta durant aquests dies el Centre de Coordinació de Emergències de la Generalitat amb la finalitat d’activar amb antelació els seus protocols d’actuació i establir les pertinents mesures preventives en els àmbits respectius.

L’AVSRE posa l’accent en els municipis i organismes amb competències en la vigilància de superfícies forestals i els demana que limiten al màxim totes les activitats previstes als espais forestals i de vegetació. A més, afegeix que és essencial que es mantinguin durant el període de màxim risc en situació d’alerta davant de l’evolució de l’episodi de màximes temperatures per evitar un incendi.

Consells a la població

El Centre de Coordinació d’Emergències, a través dels seus canals d’informació, com les xarxes socials (@GVA112), aconsella fer seguiment dels avisos i butlletins especials de riscos meteorològics i dels consells per evitar un cop de calor i suportar les altes temperatures segons les recomanacions de sanitat.