Home Alcoià La tercera onada de calor de l’estiu portarà temperatures per damunt de...

La tercera onada de calor de l’estiu portarà temperatures per damunt de 40º a les comarques el dijous 10

0
SHARE
Mapa d'alertes per calor extrem llançat per AEMET per al dijous 10.

L’estiu del 2023 està tenint un comportament relativament iregular a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Si juliol va ser el més calorós de tota la sèrie històrica a bona part d’Espanya, agost ha començat amb temperatures per davall del que sòl ser habitual. Però aquesta situació no durarà massa, ja que l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveu l’arribada d’una tercera onada de calor després de les dos de juliol.

L’entrada d’una massa d’aire calent procedent d’Àfrica està portant temperatures per damunt dels 40 graus a Andalusia i les dos Castelles, així com a Extremadura i la Comunitat de Madrid. Pel moment, la Comunitat Valenciana esquiva aqueta situació de màximes, encara que no ho farà per molt més temps. El mercuri pujarà tant aquest dimarts com el dimecres 9, encara que arribarà al màxim el dijous 10.

Màximes de 45º al Comtat

És llavors quan AEMET preveu els màxims pics de calor a la regió. Una situació que provocarà temperatures per damult dels 40º a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla que, tot i això, no seran de les zones valencianes més castigades. Ara bé, localitats com Muro poden registrar prop de 45º en aquesta jornada. A la calor cal afegir l’entrada de vents de ponent que crearan un ambient tòrrid i que vindran acompanyats de calima que deixarà els cels tèrbols.

Afortunadament, la previsió indica que les temperartures experimentaran una davallada ja cara al cap de setmana, quan les màximes estaran en torn als 35 graus. Davant de la nova onada de calor, AEMET recomana evitar eixir al carrer en les hores centrals del dia, mantenir-se hidratat, evitar menjars pesats, no deixar persones ni animals dins dels cotxes, protegir-se contra el sol i prestar especial atenció als majors i menuts per a evitar colps de calor.

Alerta amb el risc d’incendis

La situació de temperatures elevades incrementarà també el risc d’incendis. D’ací que les administracions mantinguen els vols de vigilància que porten escometent durant tot l’estiu per a detectar possibles incendis forestals. Un dispositiu al que s’afegeixen els camps de voluntaris que patrullen els termes municipals de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aquesta zona està considerada com el pulmó de la província d’Alacant.