Home Destacats Generalitat anuncia sancions d’entre 100.000 i 1M€ a productes importats que no...

Generalitat anuncia sancions d’entre 100.000 i 1M€ a productes importats que no complisquen la normativa de seguretat

0
SHARE
El President de la Generalitat Valenciana i la Consellera d'Indústria assisteixen a la destrucció de joguets il·legals a Ibi.

La sub comarca de la Foia de Castalla produeix un 40% del total de joguets que es fabriquen a tota Espanya. El sector dona treball a milers de persones, i des de fa anys, especialment amb la globalització, ve denunciant l’entrada de productes provinents de tercers països que perjudiquen la producció nacional. De fet, diferents organismes han contabilitzat les pèrdues de volum econòmic -i per tant de llocs de treball- del sector en més del 15% degut al que consideren com competèncis deslleial d’aquests productes.

La llei preveu sancions per aquells joguets que incomplisquen la normativa comunitària de seguretat, una de les més restrictives de tot el món degut al públic al que s’adreça. Però, fins ara, les multes eren ínfimes per als productes provinents, sobre tot, del països asiàtics. Ara, la Generalitat Valenciana ha anunciat un enduriment de les sancions per a aquests productes, amb multes mínimes de 100.000€ que poden arribar fins al milió d’euros.

La intenció amb aquesta mesura és impedir l’entrada massiva de joguets de dubtosa qualitat com els més de 1.200 que han sigut destruïts a una empresa de reciclatge d’Ibi. Una mesura que podria suposar beneficis per als jogueters de la muntanya degut a l’eliminació de productes que no solament tenen una qualitat molt inferior, sinó que a més poden suposar un perill en potència per als més menuts de cada llar.

L’increment de les sancions per a marques que incomplisquen la normativa de seguretat haurà de ser reforçada amb un augment dels controls per als productes provinents de tercers països que entren a territori valencià.