Home Alcoià Generalitat inclou inversions per valor de vora 2M€ a les localitats de...

Generalitat inclou inversions per valor de vora 2M€ a les localitats de l’Alcoià en els Pressupostos de 2024

0
SHARE
Xifres d'inversió previstes per Generalitat a les poblacions de l'Alcoià.

El pressupost general de la Generalitat Valenciana per al present exercici preveu invertir en torn a 2 milions d’euros a les poblacions de la comarca de l’Alcoià. El total previst per l’ens autonòmic per a la zona ascendeix als 9M€, tot i que la majoria d’ells es queda a la ciutat d’Alcoi, que suma prop de 7M€. Els 2 restants se’ls repartiran entre 5 poblacions de la comarca: Ibi, Castalla, Onil, Banyeres i Tibi.

Distribució per localitats

En concret, a la vila joguetera està previst invertir vora 260.000€ amb els que ampliar el sòl industrial i activar la Casa dels Reis Mags. A Castalla la majoria dels més de 234.000€ que comprén el pressupost va destinat a la construcció del nou centre de salut, així com al Pla Edificant del Col·legi Rico Sapena. Mentre, a Onil les inversions també es centren en l’ampliació del centre de salut (150.000€) i a executar tasques pendents d’Edificant (72.000€).

Per la seua banda, a Banyeres els 673.000€ compresos al pressupost autonòmic s’orienten a l’execució de treballs als centres educatius de la població de la Mariola. I a Tibi els prop de 580.000€ consignats serviran per a rematar el Pla Edificant i per a generar més sòl industrial.

En tots els casos es tracta de projectes provinents de l’anterior Govern de la Generalitat que no van arribar a executar-se durant l’anterior legislatura.