Home Cocentaina L’àrea turística de la Fira de Tots Sants encenta enguany la difusió...

L’àrea turística de la Fira de Tots Sants encenta enguany la difusió de regions espanyoles convidades a Cocentaina

351
0
SHARE
Representants de l'Ajuntament de Cocentaina a FITUR 2024.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina ha estat present en l’última edició de FITUR, la Fira Internacional de Turisme, que es va celebrar a Madrid entre els dies 24 i 28 de gener. La visita d’enguany tenia un objectiu destacat: reprendre i reforçar un projecte iniciat l’any 2019, centrat en el sector dedicat al Turisme en Fira, que es va veure interromput a conseqüències de la pandèmia de la Covid19. Es tracta d’una iniciativa que busca enfortir el sector turístic i expandir l’abast dels expositors en l’àmbit nacional.

A partir d’aquest moment, cada edició de la Fira de Tots Sants de Cocentaina es dedicarà a una destinació turística nacional distinta, començant en aquest 2024 amb una primera regió convidada. Esta regió convidada protagonitzarà esdeveniments específics dins de la programació general de la Fira, com poden ser showcooking, demostracions, mostres de folklore i representacions culturals, etc. Igualment, comptarà amb un estand específic per a exposar la seua oferta turística.

Per tal de donar forma a aquest projecte, el Departament de Fira ha mantingut diverses reunions estratègiques amb representants de diverses regions, incloent les Illes Balears, aprofitant la figura del contestà Vicent Fenollar, CEO del Grup Avoris amb seu a les illes. També s’ha contactat amb delegacions de Catalunya, Aragó, Múrcia, Castella-La Manxa i l’Agència Valenciana de Turisme, que actua com a organisme de suport e impulsor d’aquesta nova iniciativa.

Millores a la infraestructura de la Fira

D’igual manera, també es van mantenir encontres amb prestigioses marques en el sector del muntatge d’estructures i esdeveniments, tot això amb la intenció de seguir implementant millores en l’organització de la Fira per tal de seguir sent una referència indiscutible en el calendari anual de fires en l’àmbit internacional.

La visita a Fitur també ha aprofitat per a assistir a l’Assemblea General Anual de l’Associació de Fires Espanyoles (AFE), de la qual la Fira és un membre destacat. Durant l’esdeveniment s’han celebrat les eleccions a la presidència de l’organisme, resultant reelegit Xabier Basañez, director de Bilbao Exhibition Center.

Marcela Richart, Regidora de Fira de l’Ajuntament de Cocentaina i màxima responsable de la Fira de Tots Sants, ha valorat de forma molt positiva la presència del certamen contestà a FITUR, mostrant així el seu “ferm compromís amb la promoció i l’enfortiment del turisme i la cultura, ampliant horitzons i col·laboracions en l’àmbit nacional i internacional”.

“La Fira de Tots Sants és un esdeveniment únic, especialment pel que fa al volum de visitants i de negoci. Per aquest motiu, pensem que fer aquest pas i apostar encara més pel vessant turístic del certamen és fonamental. De fet, i com no podia ser d’altra manera, el Turisme és un sector estratègic per a l’equip de la Fira”.

“Per una banda, establim sinergies i col·laboració amb altres territoris, el que ens proporciona una promoció i una difusió estable durant tot l’any; i per altra, oferim a estes regions convidades una gran plataforma com és la Fira de Tots Sants per tal que puguen donar a conèixer la seua oferta als milers de visitants que passen per Cocentaina durant aquests dies”, ha conclòs Richart.