Home Destacats Ibi acull el debat al voltant de com incentivar la lectura entre...

Ibi acull el debat al voltant de com incentivar la lectura entre els joves amb dos jornades de fòrum

206
0
SHARE

Un dels principals components per a que una societat siga crítica i pense de forma lliure, allunyada de manipulacions interessades, és que estiga ben educada i formada. Per a aconseguir-ho, és imprescindible la lectura ja des de ben menuts. Llegir, a més, contribueix a una correcta escriptura i evita l’aparició de discursos com el de l’odi. Cosa que incrementa el nivell cultural dels membres d’eixa societat i els motiva a formar-se i a incrementar els seus coneixements en qualsevol dels camps del saber.

És una de les motivacions que ha portat als Amics del Llibre Infantil i Juvenil a convocar les VI Jornades d’Animació Lectora. Es tracta d’una iniciativa que es desenvolupa per part del col·lectiu de forma anual i que enguany arriba a la vila d’Ibi. Habitualment tracta vàries temàtiques relacionades amb la crida a la lectura entre els més joves, més inclinats per norma general cap als dispositius electrònics i l’oci fàcil. L’objectiu principal d’aquestes jornades -que es celebren al Museu del Joguet iberut els dies 9 i 10 de febrer- és promocionar la lectura en base a propiciar un debat sobre els problemes de l’animació lectora.

Xerrades i debats

Les dos jornades que es celebraran a Ibi aquesta setmana s’estructuren a base de xerrades i taules de debat amb experts de diferents camps relacionats amb la lectura. Llibrers, escriptors, professors de tots els àmbits formatius, editors, bibliotecaris i pediatres participaran en aquest fòrum amb el que es vol cridar a tota la societat a llegir més i millor per a millorar-la.

L’esdeveniment podrà ser seguit en directe a través de tvA, que desplaçarà un equip tècnic i humà al Museiu del Joguet d’Ibi.