Home Cultura Ibi enceta la gira nacional del tribut a Nino Bravo amb un...

Ibi enceta la gira nacional del tribut a Nino Bravo amb un concert al Teatre Rio el proper 19 de maig

0
SHARE
Un instant de la presentació del concert inaugural de la gira '50 anys sense Nino' a Ibi.

Aquest dilluns 3 d’abril s’ha presentat l’inici a Ibi de la gira ’50 anys sense Nino’, que recorrerà Espanya en homenatge a “la veu valenciana” en doble format: Big Band i Orquestra Simfònica. Javier Eguillor, percussionista internacional i promotor del concert, presentava aquest homenatge als cinquanta anys de la trista desaparició de Nino Bravo, que començarà el recorregut en format Big Band des de la vila juguetera, el proper 19 de maig, i serà present a les principals ciutats espanyoles.

Serafin Zubiri i el trompetista David Pastor, acompanyats pel propi Javier Eguillor, obriran al Teatre Rio d’Ibi aquesta gira en format Big Band, que recorrerà posteriorment les principals ciutats de la Comunitat Valenciana i saltarà a altres escenaris espanyols en format d’Orquestra Simfònica. Les actuacions en format simfònic comptaran amb diferents orquestres simfòniques nacionals.

L’Orquestra Simfònica de Ràdio Televisió Espanyola serà, en aquest cas, l’encarregada de començar aquests concerts simfònics per Espanya que visitaran ciutats com Madrid, Barcelona, València o Alacant, entre altres. Tot i que les agendes no estan tancades, entre les dates figuren ja prop de quinze poblacions per a l’homenatge en format de Big Band i en torn a una desena al d’Orquestra Simfònica.

Any Nino Bravo a la Comunitat

Aquest homenatge a Nino Bravo s’emmarca dins de la declaració per part de les Corts de 2023 com a ‘Any Nino Bravo’, coincidint amb el 50è aniversari de la mort d’un artista irrepetible i que en tot just tres anys es va convertir en un dels grans referents de la música espanyola.

El promotor, Javier Eguillor, ha explicat que l’objectiu d’aquest projecte és visitar el major nombre possible de poblacions “per rendir tribut popular al nostre admirat Nino Bravo i oferir la seva música en altres formats musicals que la facin créixer i perdurar a la memòria”.

Antonio Rico, regidor de Cultura de l’Ajuntament ibense, ha assenyalat que “aquesta iniciativa musical forma part de la programació anual d’activitats culturals variades per al gaudi de tots els públics, amb grans concerts, teatre i espectacles per als més petits amb diferents artistes i representacions culturals”. Alhora, ha animat a tothom a gaudir i ser partícips d’aquest merescut tribut a la figura de Nino Bravo, “la veu valenciana”, i el seu llegat musical.