Home Alcoi La plana major del PPCV es concentra en un dinar-mítin a Alcoi...

La plana major del PPCV es concentra en un dinar-mítin a Alcoi per a demanar el vot per a les europees del 9J

0
SHARE

La ciutat d’Alcoi ha reunit aquest divendres 31 de maig a la plana major del Partit Popular a la Comunitat Valenciana (PPCV). Entre les figures destacades, el President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, el seu secretari general, Juanfran Pérez, diferents consellers del seu govern i els integrants de les agrupacions municipals dels conservadors a l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i bona part de la província.

La formació ha dut a terme un dinar en el que també han aprofitat per a mostrar el programa electoral amb el que concorren als comicis del proper 9 de juny. En eixa data s’elegeixen els representants nacionals que conformaran el futur Parlament Europeu. Tot en una època en la que les altes instàncies comunitàries barallen milers de milions d’euros en ajudes dins del Pla de Resiliència Next Generation.

Polítiques comunitàries

Però, a més, des d’Europa es legisla en matèries com agricultura o la balança entre importacions i exportacions, dos àmbits rellevants per a la regió. És per això pel que els populars han demanat el vot per a la seua formació en uns comicis dels que dependran les futures polítiques comunitàries. El moment polític és convuls al Vell Continent, on -com ocorre al Congrés dels Diputats espanyol- la polarització és cada vegada més notable, degut entre altres coses a l’augment de la influència dels partits d’extrema dreta.

El President del PPCV, igual que el seu secretari general, han fet menció a que, si els resultats els afavoreixen, signficarà el principi de la fi del govern de Pedro Sànchez a Espanya. Els populars assimilen així el resultat dels comicis europeus a la situació nacional, poques setmanes després de que les eleccions a Catalunya depararen la victòria del PSC, amb un notable augment dels vots cap al PP català i la pèrdua de majoria indepentista. Un discurs que ve marcat també per la recent aprovació de la Llei d’Amnistia.