Home Alcoi La Film Office d’Alcoi comptarà amb una base de dades de personal...

La Film Office d’Alcoi comptarà amb una base de dades de personal tècnic per a cinema i TV

867
0
SHARE

Alcoi ha sigut i serà plató cinematogràfic per a diferents produccions audiovisuals. Produccions que gestiona la Film Office municipal, que ara donarà un nou pas endavant per a convertir-se en referent en aquest àmbit. Ho farà amb la creació d’una base de dades amb perfils tècnics i artístics per a abastir de personal a qualsevol producció. Els interessats, que deuen tenir coneixements d’imatge, so, producció, maquillatge o perruqueria entre altres, poden inscriure’s a la Tourist Info alcoiana.

Des de fa uns anys, la ciutat d’Alcoi compta amb una oficina encarregada de gestionar les possibles gravacions cinematogràfiques que es duen a terme a la població. És la coneguda com a Film Office, una de les primeres apostes en matèria audiovisual dutes a terme pel govern que encapçala per tercera legislatura Toni Francés. L’elevat valor patrimonial d’Alcoi i els seus múltiples i variats indrets han atret diverses produccions televisives i cinematogràfiques al llarg d’aquests anys, convertint-la en un plató cinematogràfic en potència.

Ara, la Regidoria de Turisme alcoiana vol donar un nou pas per a facilitar més si cal l’arribada de més produccions a la capital de l’Alcoià. Ho farà creant una base de dades que incloga a tot el personal que pot requerir qualsevol d’aquestes gravacions. D’aquesta forma, facilitant la tasca a les productores, es vol multiplicar la xifra de gravacions i, per tant, de persones que poden veure’s beneficiades per elles. La majoria dels perfils que es busquen són tècnics, ja que és molta més gent la que treballa darrere de les càmeres que davant en la majoria de produccions.

La base de dades que va a crear Alcoi a la seua Film Office respon també a la futura gravació que la televisió regional À Punt vol executar a la ciutat dels ponts. Per a ella ja es requereix de personal tant tècnic com artístic, entre les que es trobaran tasques com producció, script, tècnics de so, operadors de càmera, elèctrics, personal d’atrezzo i vestuari o perruquers. Totes les persones interessades en formar part de la base de dades poden inscriure’s entregant el seu currículum a la Tourist Info alcoiana.

Amb aquesta iniciativa, Alcoi busca consolidar la seua posició com a plató cinematogràfic no sols pels seus decorats, sinó també per comptar amb el personal necessari per qualsevol producció.