Home Alcoi La Fira d’Habilitats de Formació Professional atra a més de 900 potencials...

La Fira d’Habilitats de Formació Professional atra a més de 900 potencials alumnes a l’Àgora d’Alcoi

0
SHARE
Centenars de potencials alumnes han passat per la Fira d'Habilitats d'FP a Alcoi.

Unes 900 persones, fonamentalment estudiants de 4t ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de centres formatius d’Alcoi i de localitats veïnes, així com estudiants d’altres àmbits formatius, han visitat aquest dijous la tercera edició de la Fira d’Habilitats FP d’Alcoi ‘Un món d’oportunitats’, que ha tingut lloc en l’espai Àgora i on més de 150 persones han format part de l’organització dels diferents estands.

L’organització ha estat a càrrec de l’Ajuntament d’Alcoi, en estreta col·laboració amb els huit centres educatius de la ciutat que impartixen Formació Professional: EASD Alcoi, IES Andreu Sempere, CIP FP Batoi, IES Cotes Baixes, IES Pare Vitòria, Col·legi Salesians Joan XXIII, Col·legi Sant Roc i Col·legi Sant Vicent de Paul.

El format de la fira ha permès mostrar als visitants ,de manera pràctica, totes les possibilitats d’estudis de Formació Professional que existixen a Alcoi. Per a això, els diferents estands s’han organitzat per famílies professionals.

En aquest esdeveniment coincidix i interacciona alumnat que acudix a conèixer les diferents opcions d’estudi, amb estudiants de Formació Professional que ja estan cursant alguns dels cicles formatius que s’impartixen a Alcoi i durant el desenvolupament de la fira mostren de manera pràctica “fent” en què es materialitzen els seus estudis.

Així mateix, la fira ha comptat amb un espai d’orientació cap a la FP, de la mà de Actaio, on s’ha oferit informació sobre l’oferta formativa, llocs de treball que es poden exercir amb aquests estudis, llocs més demandats, itineraris formatius, procés de matriculació, convalidacions i modalitats formatives.

Opcions d’FP a Alcoi

Aquesta fira és un aparador de l’àmplia, diversa i atractiva oferta de Formació Professional que existix a Alcoi, on actualment s’impartixen 59 Cicles Formatius (que inclou FP de Grau Bàsic, Grau Mitjà i Grau Superior) i 3 Cursos d’Especialització pertanyents a 19 Famílies Professionals:

Administració i Gestió; Hostaleria i Turisme; Informàtica i Comunicacions; Imatge Personal; Electricitat i Electrònica; Fabricació Mecànica; Química; Sanitat; Seguretat i Medi Ambient; Comerç i Màrqueting; Tèxtil, Confecció i Pell; Fusta, Moble i Suro; Energia i Aigua; Instal·lació i Manteniment; Servicis Socioculturals i a la Comunitat; Arts Gràfiques; Transport i Manteniment de Vehicles; Arts Plàstiques i Disseny, i Agrària.

L’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha recordat que aquesta fira naix d’un acord del Consell de la FP d’Alcoi, i és un reflex de l’interès que existix tant per part de l’administració local, com dels centres educatius, empreses i agents socials de continuar fomentant la Formació Professional a la nostra ciutat.

Segons ha subratllat, “la Formació Professional és un pilar fonamental per al desenvolupament econòmic del nostre teixit empresarial i per al futur laboral dels nostres joves. En un món cada vegada més competitiu i tecnològic, les empreses demanen professionals qualificats i especialitzats en diversos àmbits. La FP ofereix una formació pràctica i adaptada a eixes necessitats del mercat laboral, que es tradueix en major inserció laboral i creació d’ocupació en sectors claus de la nostra economia local”.

Actualment, hi ha matriculats a Alcoi 3.277 estudiants de Cicles Formatius o Cursos d’Especialització d’FP.