Home Cocentaina La I Gala Vila de Cocentaina amplia el ventall de reconeixements a...

La I Gala Vila de Cocentaina amplia el ventall de reconeixements a figures destacades de la societat

0
SHARE

A cadascuna de les localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla existeixen figures rellevants que han deixant el seu nom gravat al lloc on van nàixer. Destaquen en diferents àmbits de la societat i, en moltes ocasions, els respectius ajuntaments duen a terme actes per a retre’ls homenatge per la seua tasca dins i fora de la seua població. Cosa que es feia fins ara a Cocentaina, encara que amb reconeixements restringits a l’àmbit esportiu. Ara, per primera vegada, es reconeixeran altres àmbits de la societat contestana.

Serà gràcies a la celebració de la I Gala Vila de Cocentaina que acull el Centre Cultural El Teular de la capital del Comtat aquest dissabte 28 des de les 19.30h. Un esdeveniment que es podrà seguir en directe a través de tvA. La proposta naix dels diferents consells que participen en la presa de decisions municipals en àmbits com el propi esport o la Cultura. Aquests han sigut els encarregats de proposar les 4 figures a les que s’homenatjarà en un acte al que està convocada tota la ciutadania.

Esdeveniment biennal

L’ex ciclista professional contestà Rafa Valls i el futbolista del C.A. Osasuna Lucas Torró seran els guardonats en la categoria d’esports; les organitzadores del Nanos del Raval ho seran en la categoria de Cultura; i en categoria ciutadana ho serà el nefròleg Vicent Torregrossa. La intenció de l’Ajuntament de Cocentaina és dur a terme aquesta gala amb caràcter biennal.

Un dels principals objectius de la nova gala és que siga un incentiu per a la proliferació de contestans destacats en els diferents àmbits que es guardonen.