Home Alcoi Universitats confirma que el Campus d’Alcoi de la UPV albergarà el Parc...

Universitats confirma que el Campus d’Alcoi de la UPV albergarà el Parc Científic de les Comarques Centrals

329
0
SHARE
Reunió entre responsables de la Conselleria d'Universitats i del Campus d'Alcoi de la UPV.

Ens tan importants per a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla com el Campus d’Alcoi de la UPV, AITEX o Ateval s’han reunit amb la Consellera d’Universitats, Josefina Bueno. En el primer tram de la reunió, la consellera ha manifestat la seua intenció de posar en marxa aquest mateix curs en les dependències del Campus d’Alcoi el Parc Científic de les Comarques Centrals de la Comunitat Valenciana per al qual la Generalitat ha destinat 250.000 euros en el pressupost de 2023.

Es tracta d’una infraestructura i un servei per al professorat, investigadors, emprenedors i empreses de les comarques que va ser sol·licitat per l’Alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, després de la demanda detectada pel consell consultiu empresarial del Campus d’Alcoi de la UPV. Un projecte que va ser ratificat amb la inclusió de la seua fase inicial en els pressupostos de l’any en curs per part del Consell.

En breu, la pròpia Universitat i el Consistori alcoià determinaran en quin edifici s’iniciarà el projecte del Parc Científic. El que sí ha quedat clar, per totes les parts, és que començarà a funcionar en pocs mesos per a abastir de coneixement i experiència al teixit productiu no sols de l’interior alacantí, sinó de totes les Comarques Centrals Valencianes.

Grau en Enginyeria Tèxtil

D’altra banda, la consellera ha confirmat al sector empresarial tèxtil valencià el seu total suport a la implantació del Grau en Enginyeria Tèxtil al Campus d’Alcoi. A més, Bueno confia que es puga estudiar ja en el curs 2024/25, degut a que la tramitació amb ANECA requereix d’uns terminis determinats.

Josefina Bueno ha destacat que aquests estudis estan justificats perquè no existeixen en cap altre centre de la Comunitat, que compten amb el suport i la demanda de l’empresariat i que per tant “resulten ser uns estudis prioritaris i estratègics per al territori”.