Home Destacats La II Fira de la Nina d’Onil fixa l’atenció en les guardonades...

La II Fira de la Nina d’Onil fixa l’atenció en les guardonades nines colivenques a setmanes del Nadal

0
SHARE

Si les dates en que es celebra el Nadal estan considerades com a màgiques a qualsevol localitat és senes dubte per l’efecte que aquesta festivitat té entre els més joves. Quant s’apropa l’arribada del Pare Noel i els Reis Mags, la il·lusió de joves i no tant joves comença a créixer fins que cadascun d’ells obri els regals que espera. Entre els més menuts un dels productes estrella són els joguets, pel que Onil, que concentra el gros de la producció de nines espanyola, ha celebrat aquest passat pont la segona edició de la seua Fira de la Nina.

L’esdeveniment es va celebrar per primera vegada en 2022 i va resultar tot un èxit de convocatòria que s’ha repetit enguany. A pesar de que l’extensió de l’esdeveniment s’ha vist reduïda respecte a la primera edició, el certamen ha permès a colivencs i visitants conèixer de primera mà les que estan considerades com les millors nines del món. A la localitat existeixen en torn a unes 25 empreses dedicades a produir nines, en la immensa majoria dels casos amb processos artesanals que requereixen d’alta especialització. D’ací la gran qualitat de les nines colivenques.

‘Antic Nadal’

La II Fira de la Nina d’Onil ha atret a centenars de persones que han omplert del centre de la localitat durant les 3 jornades que ha durat el certamen. Tots ells han pogut gaudir no sols de l’exposició de nines colivenques, sinó també de gastronomia, música i activitats per als més menuts. I també amb la inauguració del Betlem del Casc Antic a càrrec dels veïns del barri, en una iniciativa que ja és coneguda com l’Antic Nadal a la població i que va creixent en popularitat i participació.

La Fira de la Nina és una iniciativa nascuda per a consolidar la visita a la coneguda com a ‘vila de les nines’ per part de famílies senceres en les setmanes prèvies al Nadal.