Home Cocentaina La inclusió del Refugi Antiaeri de Cocentaina com a atractiu de la...

La inclusió del Refugi Antiaeri de Cocentaina com a atractiu de la Fira de Tots Sants genera més de 5.600 visites

0
SHARE
Diversos visitants esperen per a accedir al Refugi Antiaeri de Cocentaina durant la Fira de Tots Sants.

L’Ajuntament de Cocentaina va decidir obrir el Refugi Antiaeri del Palau Comtal en un horari especial de Fira. Aquest nou recurs patrimonial per a l’esdeveniment contestà ha registrat un total de 5.652 visites des de l’inici de la Fira de Tots Sants, que es va inaugurar el passat 29 d’octubre i que va durar fins al dimarts 1 de novembre. L’horari d’obertura ha sigut de 10 a 14h i de 16 a 20h. En aquest interval de temps, aquest Bé de Rellevància Local ha estat freqüentat per una mitjana de 35 persones cada 12 minuts.

La recuperació en 2020 d’aquest edifici, projectat l’any 1937 mitjançant la construcció de tres grans corredors que ocupen una extensió de vora 400 m2, el converteixen en un dels més grans de tota la província d’Alacant.

Consolidat com atractiu turístic

El Regidor de Turisme, Ivan Jover, ha assenyalat que “aquestes xifres evidencien el gran interès que desperta entre tots els visitants conèixer el refugi, un espai del qual podem dir que s’ha consolidat com un dels principals atractius turístics de la nostra localitat”. Així mateix, Jover ha volgut recordar també que durant els últims mesos s’ha treballat, mitjançant un taller d’ocupació, un ‘Escape Room’, on han pogut participar diferents centres educatius per a conèixer de primera mà aquest bé patrimonial.

Després de la Fira de Tots Sants, la visita al Refugi Antiaeri continuarà sent gratuïta els divendres -en horari de 18 a 19.30h-, i els dissabtes -d’11 a 12.30h-, tot i que s’està estudiant la possibilitat d’ampliar aquest horari.