Home Alcoi La manca d’informes de la residència Domus Vi i Sanitat força la...

La manca d’informes de la residència Domus Vi i Sanitat força la suspensió del juí per la mort de 74 majors a Alcoi en pandèmia

0
SHARE

L’inici de la pandèmia de la Covid19 va tindre un exponent tràgic a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El va suposar la mort de 74 dels vora 140 residents a la residència de la Tercera Edat Domus Vi del carrer Oliver, a Alcoi. El centre, de titularitat privada però concertat amb la Conselleria de Sanitat, va tardar en comunicar la situació als familiars dels usuaris, als que també va negar les visites.

Una vegada superada la crisi, els familiars es van unir en una associació per a depurar responsabilitats. Des de llavors, han exigit explicacions tant a l’empresa com a la conselleria sense trobar resposta. Fet que els va portar a denunciar la situació als tribunals. El juí, ha sigut ara suspès degut a la manca de proves que, segons els afectats, no han aportat ni Sanitat ni Domus Vi.

Es senten enganyats

Les famílies de les víctimes, 18 en total endinsades en el procés judicial, consideren que la resta de parts implicades en el procés estan rient-se d’ells. A més, creuen que ocultar la informació que demanda un jutge deuria ser una acció il·legal.

Els afectats no van a rendir-se. De fet, tenen prevista una reunió la propera setmana per a enllestir noves formes de pressió per a esclarir el cas.