Home Alcoi La Ministra de Política Territorial posa a Alcoi com referent de la...

La Ministra de Política Territorial posa a Alcoi com referent de la gestió dels fons Next Generation

297
0
SHARE

Després de la fase de confinament provocada per la pandèmia de la Covid19, totes les administracions s’han hagut de bolcar en revitalitzar els sectors econòmics presents al seu territori. Ha ocorregut amb ajuntaments, diputacions, governs autonòmics i nacionals, però sobre tot amb la Unió Europea. L’ens comunitari ha dotat desenes de milers de milions d’euros per als països membres amb els que reactivar l’economia i transformar el model cap a altre més sostenible. Una resposta davant de la crisi molt allunyada de l’austeritat que preconitzaven en 2008.

Tant administracions com empreses poden accedir al finançament que aporten els fons europeus Next Generation. Ara bé, han de tindre ben treballats els projectes que volen desenvolupar, ja que el finançament arriba en concurrència competitiva. Això suposa que els millors projectes són els que s’emportaran la major quantitat. Una vessant en la que Alcoi ha resultat una de les ciutats espanyoles més agraciades, amb l’arribada de 22M€ i la possibilitat de que arriben fins als 30. Fet que ha provocat que la Portaveu del Govern l’haja qualificat com a referent nacional.

Transformació de l’economia

Rodríguez ha avaluat la situació d’Alcoi respecte als fons comunitaris després de conèixer de primera mà un dels projectes insígnia: el de l’Illa de Rodes. Una aposta de l’equip de govern alcoià que casa amb els plans de l’Executiu de Pedro Sànchez per a transformar el model productiu de l’economia espanyola i també les ciutat. Tot en torn a paràmetres bàsics cara al futur, com són la tecnologia, la innovació i la sostenibilitat.

La Portaveu del Govern ha aprofitat la seua visita a Alcoi per a repassar alguns dels principals temes d’actualitat nacional a preguntes dels periodistes.