Home Cultura La Pirotècnia Ferràndez de Redovan fa vibrar la Plaça dels Estels d’Alacant...

La Pirotècnia Ferràndez de Redovan fa vibrar la Plaça dels Estels d’Alacant amb una mascletà d’època

0
SHARE

Tercer dia de les Fogueres de Sant Joan d’Alacant, segon en el sumatori de les mascletaes que entren a la 35 edició del concurs. I ho han fet de la mà d’una de les pirotècnies recentment guardonades amb el primer premi, la Pirotècnia Ferràndez. A jutjar pel que s’ha vist i, sobre tot, s’ha escoltat, els de Redovan van a optar de nou a revalidar el títol de millor mascletà.

Tot degut a que el públic ha parlat, i més que això… s’ha emocionat amb una mascletà que, durant bona part dels 5 minuts passats que ha durat, ha paregut un continu terratrèmol. Ja fora per terra o per aire, els 150 quilos disparats a la Plaça dels Estels en una assolellada jornada de dijous -tot i la possibilitat de tempestes aïllades i forts vents- han extasiat al nombrós públic que ha acudit a la mascletà.

Plantà dels monuments

Per altra banda, cadascuna de les fogueres de la ciutat d’Alacant ultima ja el muntatge abans de que la Federació de Fogueres i el seu jurat passe revista per a elegir els millors monuments de cada categoria. D’entre tots ells destaca el de l’Ajuntament, que amb un cost superior als 110.000€ i fora de concurs sòl ser sempre un dels més admirats pel públic.

Obra de l’artista local Pedro Espadero, recull en una foguera de més de 20 metres d’alçària algunes de les principals llegendes de tota la província d’Alacant. Entre elles, algunes que fan referència a les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, incloses la Llegenda de Sant Jordi d’Alcoi o la de la Mare de Déu d’Agres de la localitat del Comtat. Un fet que la fa més atractiva per a aquelles persones originàries de la muntanya alacantina que durant les properes jornades es passaran per la capital provincial per a gaudir de les Fogueres 2024.