Home Alcoi Arriba a Alcoi el vehicle de Camilo Sesto, altra de les peces...

Arriba a Alcoi el vehicle de Camilo Sesto, altra de les peces que formarà part del futur museu dedicat a l’artista

0
SHARE
El vehicle que utilitzava Camilo Sesto serà exposat al seu museu a Alcoi.

La passada setmana va arribar a Alcoi el Mercedes Benz de Camilo Sesto. Una cessió per al museu del seu fill i hereu, Camilo Blanes Ornelas, qui ha assumit la reparació, posada en marxa i transport del vehicle fins a Alcoi. Aquest vehicle estarà al Museu perquè totes les persones que el visiten el puguen veure. Com a curiositat el cotxe té l’adhesiu blanc-i-blau ‘Más Moral’ amb el qual Camilo presumia d’alcoiania.

La mare i representant de l’hereu, Lourdes Ornelas, va aprofitar el viatge per a acudir a la ciutat i visitar les obres de l’edifici que allotjarà el Museu de Camilo Sesto. Va veure el pati, que és on ja estava previst que anara el cotxe i així serà adequat l’espai per allotjar-lo.

Obres al Museu

En aquests moments s’està duent a terme la segona fase del Museu de Camilo Sesto, que quedarà situat en El Camí 44, en l’edifici de l’antic Asil, comprén principalment intervencions estructurals, de rehabilitació energètica, instal·lació d’ascensor, instal·lacions elèctriques i de climatització, i acabats, tant portes com finestres, sanitaris i lavabos.

L’empresa adjudicatària està duent a terme les tres millores proposades en el plec de condicions sense cap càrrec sobre les arques municipals. La primera d’elles consisteix en els treballs de millora de la banda per als vianants accessible en l’accés al futur museu; la segona millora consisteix en els treballs de millora del vial d’accés al futur museu; i la tercera de les millores consisteix en els treballs de subministrament i instal·lació d’interfície d’integració amb BMS.

Aquest sistema comporta la instal·lació d’un sistema que permeta l’automatització i el control centralitzat del sistema de climatització per a convertir-lo en edifici intel·ligent. Amb la instal·lació d’aquest sistema es contribueix a l’estalvi energètic, reduint les despeses de facturació així com els costos d’explotació, millorant les condicions d’utilització i confort de l’edifici. Està previst que les obres acaben a final d’any.

Les obres de la primera fase de rehabilitació d’aquest immoble patrimonial es van centrar en la consolidació, millora de l’accessibilitat i solucionar els problemes de salubritat en la coberta. També es va actuar en l’estabilitat dels elements estructurals, i com a millora aportada per l’empresa van intervindre en les bigues del faldó de la coberta al pati.

Finançament europeu

Aquestes actuacions són finançades al 60% pels Fons Europeus. En concret s’han aconseguit 1,6 milions de les Ajudes Específiques del Pla de Rehabilitació d’Edificis Públics millorant l’eficiència energètica, que serviran per al Museu de Camilo Sesto i per a la Pinacoteca Municipal, que albergarà obres de la pintura alcoiana de finals del segle XIX i del segle XX.

Cal assenyalar que l’empresa adjudicatària del projecte museogràfic també va visitar les obres per començar a planificar el seu treball i d’ací a un mes tornaran per començar a presentar els esbossos del projecte.

Mausoleu

Lourdes Ornelas també va visitar les obres de construcció del Mausoleu en memòria a Camilo Sesto, que s’estan duent a terme en el Cementeri Municipal Sant Antoni Abat d’Alcoi, que està pràcticament finalitzat a falta d’uns detalls. La brigada d’obres de l’Ajuntament s’ha encarregat de dur a terme l’actuació per fer que l’aigua que rodejarà el Mausoleu estiga en moviment i no estancada.

Està previst que el trasllat de les cendres de Camilo Sesto des del nínxol on estan amb els seus pares fins al seu mausoleu es porten a terme al setembre en un acte que es farà coincidint amb el seu aniversari. El finançament del disseny i construcció del panteó-mausoleu serà a càrrec de l’hereu de Camilo Sesto, Camilo Miguel Blanes Ornelas, mentre que el manteniment de l’espai exterior serà assumit pel personal municipal del Cementeri.

L’arquitecte que ha dissenyat el projecte contractat per la família és Miguel Botella Ruiz Castillo. Donada la transcendència mediàtica del cantant en la memòria del qual s’alça el corresponent monument funerari, l’Ajuntament va cedir la parcel·la. Al mateix temps la família va haver de presentar el projecte perquè fora aprovat per l’òrgan municipal competent, amb els pertinents informes del personal tècnic municipal, donada la singularitat del cementeri.

Tal com es va acordar amb els representants legals de l’hereu de Camilo Sesto, tant la maqueta del mausoleu com tota la documentació d’aquest procés estarà situada en la part final del museu dedicat a Camilo Sesto.