Home Castalla La signatura de les actes d’ocupació obri la porta a la construcció...

La signatura de les actes d’ocupació obri la porta a la construcció de la segona subestació elèctrica de Castalla

504
0
SHARE
L'Alcalde de Castalla rep els documents dels terrenys sobre els que es construirà la nova subestació.

L’Ajuntament de Castalla ha signat ja les actes d’ocupació dels terrenys on s’ubicarà la nova subestació elèctrica ST Castalla. L’acte d’alçament de l’acta -pas previ a l’ocupació dels terrenys- ha tingut lloc a les dependències municipals. Les instal·lacions de la subestació transformadora tindran una capacitat de 220/132 kv i ocuparan una superfície de 22.220 m2.

La construcció d’aquest nou equipament permetrà abastir a la creixent demanda energètica de la sub comarca de la Foia de Castalla per al seu desenvolupament econòmic, social i urbà. Una iniciativa que compta amb la col·laboració de l’empresariat comarcal i la participació de Xarxa Elèctrica i Iberdrola. En aquest sentit, l’Alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, ha destacat la importància de la ST Castalla. “Amb la signatura de les actes d’ocupació complim amb una necessitat per a poder construir la nova subestació elèctrica, una infraestructura fonamental per a la industria de la nostra comarca”, ha afirmat.

L’actuació té caràcter d’utilitat pública i ve determinada per l’expedient d’expropiació forçosa sota paràmetres com l’interès públic. Així, la construcció de les noves instal·lacions requereix la corresponent autorització administrativa.

Dos dècades de reivindicacions

La construcció de la ST Castalla suposa la culminació de les reivindicacions -realitzades i dutes a terme pels diferents governs locals- de les poblacions directament involucrades, així com d’estaments i organitzacions empresarials, durant els últims 20 anys. Tots aquests actors coincideixen en la necessitat de comptar amb un suficient i adequat subministrament d’energia.

Així, la nova ST Castalla, suposarà el complement oportú i necessari per a la ja existent ST Bastà, que va entrar en funcionament l’any 2017. D’aquesta manera, la nova subestació possibilitarà la descàrrega d’energia que serà transportada cap a la ST Bastà, per a complementar el subministrament necessari i atendre la demanda creixent d’energia, per al desenvolupament econòmic, social i urbà de la comarca de la Foia de Castalla.

La posada en funcionament de la nova subestació acabarà, suposadament, amb els problemes amb que porten anys treballant les empreses de la Foia de Castalla. Entre ells es troben els microtall, que suposen importants entrebancs a l’hora de reiniciar màquines que estan pràcticament operant de manera ininterrompuda a les empreses de la zona.