Home Destacats La terra tremola fins a 7 vegades al terme municipal d’Ibi entre...

La terra tremola fins a 7 vegades al terme municipal d’Ibi entre divendres 3 i dilluns 6 de març

0
SHARE
Llista dels sismes detectats a Ibi per part de l'IGN.

La província d’Alacant és una zona d’activitat sísmica degut a la proximitat amb el punt en que xoquen les plaques tectòniques euroasiàtica i africana. Tot i que històricament no hi ha registres de grans sismes, no és extrany que cada certe temps es detrecten terratrèmols a les localitats alacantines. Fins a aquest passat cap de setmana, la terra havia tremolat en 17 ocasions en el que va de 2023 a la província.

Però l’activitat s’ha accelerat aquest passat cap de setmana, i en concret ha sigut a la zona de la muntanya. Entre divendres 3 i dilluns 6 de març, l’Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha registrat fins a 7 tremolors diferents de terra. Totes elles han tingut lloc a la part est del terme municipal d’Ibi, tot i que la seua intensitat no ha superat els 1,8º en l’escala Richter.

Sense danys materials

Els sismes s’han produït a raó de 4 el divendres, un el dissabte i dos el diumenge. L’IGN no ha tingut constància de més moviments sísmics a partir d’eixa jornada. Tot ells es s’han produït a una profunditat d’entre 7 i 12 quilòmetres i no han provocat danys ni materials ni personals. Amb aquests terratrèmols, les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla sumen 9 sismes dels 24 totals que s’han registrat a tota la província en el que ha transcorregut de 2023.Llista dels sismes detectats a Ibi per part de l’IGN