Home Alcoi La VI Setmana Modernista d’Alcoi suma més adhesions d’entitats i es centra...

La VI Setmana Modernista d’Alcoi suma més adhesions d’entitats i es centra en la medicina de principis del segle XX

0
SHARE

La Setmana Modernista d’Alcoi es celebrarà enguany entre els dies 18 i 24 de setembre i ja ha tancat la programació per a la present edició. Una edició en la que participaran més entitats de la ciutat dels ponts, pel que han hagut d’extendre’s les jornades en les que es celebra i augmentar la quantitat d’activitats. L’esdeveniment ja està consolidat a la capital de l’Alcoià, que rep moltes visites durant la seua celebració.

Enguany, la Setmana Modernista alcoiana es dedica a una de les figures locals destacades de la medicina de principis del segle XX. Es tracta de la metgessa Virginia Soler Alberola, pionera en aquest camp en una època en la que les dones ni tan sols tenien dret a votar. D’ací que part de la programació estiga dedicada a mostrar a alcoians i visitants com era la Medicina en aquells anys.

Conferències i exposicions

Es tractarà de fer mitjançant conferències en les que participarà el Col·legi de Metges d’Alacant. I també amb una exposició que estarà integrada per utensilis, documents i elements relacionats amb l’atenció mèdica en aquells anys. Tot gràcies a una donació que ha rebut l’Ajuntament d’Alcoi en aquest sentit, i que permetrà que els visitants s’endinsen en els primers anys del passat segle.

Tota la programació està continguda en un llibret que el Consistori alcoià ha editat per a l’ocasió i que serveix de guia per a entendre el ‘leitmotiv’ d’una nova edició de la Setmana Modernista d’Alcoi, convertida ja en una de les referència a nivell nacional. Com sempre, des de la Regidoria de Turisme es convida a la població a participar dels actes previstos, i fer-ho -sempre que siga possible- vestits d’època.