Home Cocentaina El Pregó de Sor Milagro de la Mare de Déu inicia el...

El Pregó de Sor Milagro de la Mare de Déu inicia el compte enrere per a les Festes de la Mareta a Cocentaina

0
SHARE
Sor Milagro de la Mare de Déu durant el seu pregó al Monestir de les Clarisses de Cocentaina.

Aquest passat cap de setmana, la vila de Cocentaina ha començat a descomptar les jornades que restes per a l’arribada de les Festes de la Mareta. Ja durant el matí, la Colla Mal Passet i Pep Gimeno ‘Botifarra’ han recorregut la localitat anunciant el pregó a càrrec de Sor Milagros de la Mare de Déu. Aquest és el principal acte previ als dies grans de la patrona contestana, però no els únics escomesos al llarg del cap de setmana.

La pregonera, Sor Milagro de la Mare de Déu, és monja al Monestir de les Clarisses de la pròpia capital del Comtat. Nascuda a Nicaragua i formada en Dret. Vist l’hàbit des del 2013, tot i que la seua trajectòria en l’ordre no va ser solemne fins el 2018, després de més d’una dècada de vocació monacal.

El Pregó ha tingut lloc al propi Monestir contestà, ple de gom a gom per a escoltar les paraules de sor Milagro cap a la Mare de Déu del Miracle. La patrona ha rebut tota una mostra de la devoció del poble contestà a menys de dos setmanes de que es celebre la commemoració del Miracle del plor de les 27 llàgrimes de sang. Un miracle que es celebra cada 19 d’abril a la vila comtal.

Actes previs

A banda del Pregó i el seu anunci previ, Cocentaina també ha celebrat un concert del Cor de Cambra Discantus -que organitza el Certamen Coral Fira de Tots Sants- per a anunciar la proximitat de les Festes de la Mareta. Altre dels passos previs per a honorar a la patrona contestana és la Novena, 9 misses dedicades a la seua advocació que comencen aquest dimarts 9 d’abril.