Home Cultura L’Associació de Comparses d’Onil llança un concurs d’aparadorisme per a comerç i...

L’Associació de Comparses d’Onil llança un concurs d’aparadorisme per a comerç i hostaleria

0
SHARE
Un instant de l'Entrada dels Moros i Cristians de 2019 a Onil.

Altra de les poblacions que s’apropa inexorablement a les seues Festes de Moros i Cristians a l’interior alacantí és Onil. La vila de les nines celebra entre el 22 d’abril i l’1 de maig -les seues dates tradicionals– una nova edició dels Moros i Cristians, l’esdeveniment que més visites atrau de forma concentrada a la localitat. Per això, des de l’Associació de Comparses han llançat una iniciativa per a interelacionar comerç i Festa.

La forma elegida ha sigut mitjançant la convocatòria d’un concurs al que estan convocats tots els establiments comercials i hostalers de la població. La idea és que decoren els seus aparadors o interiors amb motius festers buscant un objectiu múltiple. D’una banda, es tracta de millorar la seua imatge en dies de moltes visites, al temps que s’exalten els Moros i Cristians de la localitat. Altre dels objectius és el foment de la creativitat entre els comerciants locals.

El concurs comença el proper dia 20 d’abril i estarà actiu fins el 2 de maig, conegut com el Dia de la Fuera a Onil. Per això, els comerços participants hauran de tindre la decoració ja muntada el dia 19, i no podran modificar-la durant el temps en que estiga activa la iniciativa. Cal insxcripció prèvia dels comerços a la pròpia Associació de Comparses fins el propi 19 d’abril.

Jurat i premis

Les dos millors decoracions s’emportaran un guardò per part de l’ens fester colivenc, encara que aquest no inclourà dotació econòmica. Sí que obtindran el reconeixement de l’associació així com un lot de productes de la localitat. Tot avaluat per un jurat composat pel President i el Secretari de l’Associació de Comparses, els regidors de Comerç i Festes i un artista local.